Add to Collection
About

About

The aim of the project was to create a urban like green space. This Landscape Architecture project was conceived for a competition at University.… Read More
The aim of the project was to create a urban like green space. This Landscape Architecture project was conceived for a competition at University. Green spaces for leisure and sports activities combined with circulation corridors. Circulation for pedestrians and another rather destinated for skaters and bikers than pedestrians. Two ways of circulation to avoid conflict. skateboarding culture of porto was inspirational for this project. Read Less
Published:
! em edição !

2012 - P O R T O - P O R T U G A L                41.159125, -8.629453
 
w o r k s h o p : Concurso de Ideias para alunos de arquitectura paisagista
 
 


Este projecto consiste numa proposta de desenho de espaço exterior de carácter urbano
para a cidade do Porto para o terreno da ANTIGA  ESTAÇÃO  FERROVIÁRIA da BOAVISTA  que se encontra sem uso e inacessível. Foi fornecido previamente um projecto de urbanismo/arquitectura no qual se prevê a implementação de 6 edifícios e a preservação da maioria dos edifícios entre os quais o da antiga estação.
 
Projecto proposto e desenvolvido na Faculdade no meu 4º ano de escola em arquitectura paisagista (licenciatura).
 
Não houve muito tempo e foi um processo criativo de equipa. Equipa essa composta por luís rodrigues, margarida medeiros e maria aragão.
 
O local de intervenção é um vazio urbano ou terreno espectante na cidade do Porto, mesmo junto à Casa da Música e à Praça Mouzinho de Albuquerque - esta popularmente conhecida por Rotunda da Boavista. 
 
Este espaço oferece um enorme potencial para usufruto público. 
 
Aqui foi o terminal ferroviário da Boavista até à emergência do Metro do Porto.
 
Concurso de ideias 2012 + pós-produção por luís rodrigues
 
the pilot site.
o local de intervenção.
O DESAFIO É
 
Analysis and Context
 
Photoshopar estas imagens com diagramas
Agora o Porto existe em 3D no google
 
CONCEITOS DO DESENHO
----» North
 
Este é o plano resultante do trabalho de grupo. 2012
desenho digital : autocad
painting skills : Margarida
PROJECTO BOAVISTA
conceptual visualisation
 
The main goal of this proposal is to provide connection for pedestrials from metro/bus station to Casa da Música and Avenida da Boavista.
 
This corridor aims to be a multifuncional and dynamic urban space exclusively for pedestrians.
 
 
The pavement here represented in white (the skateable corridor) actually could take on the edges and on the middle of it skateable art in fine materials like gaps and concrete boxes and curbs.
 
visualisation: luís r.
Modelo 3D (SketchUp) para perspectivas. : luís r.
instituição Casa da Música
metro Casa da Música
 
plano geral em reedição com ligeiras alterações ao projecto de 2012. luís r.
conectividade
farei novas perspectivas
section A-A'
 
Pedestrian overpass section - part of a proposed skatepark and road underneath; Metro Station and bus stop Section
skatepark detail of the pool beneath the pedestrial overpass
 
Poster for a Competition April 2013
by Luís Rodrigues