Parkeergarage Masiusplein, Zevenaar

De bouw van een ondergrondse parkeergarage en een parkeerplein was bij dit plan de aanleiding om de ondergrondse middeleeuwse resten van een kasteel wat hier ooit heeft gestaan weer zichtbaar te maken. Op de plek van de oude slotgracht wordt afgedaald naar de ondergrondse parkeergarage. De inrichting van de openbare ruimte volgt grotendeels de nog aanwezige fundamenten van hoofdburcht en voorburcht. Door een metalen, doorzichtige toren wordt de plek waar vroeger de toren stond gemarkeerd. In de parkeergarage zijn historische schilderingen, lichtmedaillons met historische afbeeldingen, vitrines met opgravingen en informatiepanelen geplaatst.
 
Opdrachtgever:    Gemeente Zevenaar
Architect:               bd architectuur, Buro Topia
Ontwerp:                Anneke Janson, Roland Boon, Hans Kranenborg, Reinier Gerritsen
Functies:                Parkeergarage en openbare ruimte
Status:                   Gereed
Parkeergarage Masiusplein, Zevenaar
3
54
0
Published:

Parkeergarage Masiusplein, Zevenaar

This plan makes an old castle visible in a reduced way. The entrance of the new parking garage is in the original castle moat and on the place wh Read More
3
54
0
Published:

Tools

Creative Fields