- SHINE -
Sophie Schoondorp VMT1H
inleiding
In de vorige periode gingen we een project maken wat te maken had met jouw ambitie en de doorstroom richting waar jij naartoe wil. Ik wil naar CT dus heb ik gekozen om mijn
ambitie voor Arduino uit te breiden.
Voor SHINE mochten we kiezen om ons ambitie project uit te breiden.  Hier heb ik voor gekozen, en hier is hoe ik dat gedaan heb.
ambitie project
mogelijke veranderingen
Ik ben eerst gaan bedenken welke dingen in misschien kan veranderen aan de eerste verzie.

Water dicht
Veel mensen vroegen tijdens het maken van de eerste versie of het waterdicht was. En zijden dat ze dat wel handig zouden vinden.

Optie voor teveel licht
Tijdens het overleggen van versie No.1 heeft er iemand gezegd dat zijn planen soms verbranden en dat wouw voorkomen. Dus daar wil ik ook een functie voor maken.

Zonder kabel
Versie No.1 zat nog vast aan mijn laptop daar wil ik verandering in maken zodat je er gemakkelijker rond mee kan lopen.

Verschillende standen
Iedere plant heeft natuurlijk een andere hoeveelheid licht nodig. Daar wil ik iets voor maken dat je het kan afstellen op plantensoort.
ideeën kiezen
Nadat ik een paar ideeën had ben ik gaan kiezen welke ik wil uitwerken.

Teveel licht
Ik was er achter gekomen dat het slecht is voor planten als ze te veel licht krijgen. Dit wil ook aan kunnen geven op de meter. Ik heb daarom gekozen voor een extra blauw lampje die aan gaat als er te veel licht is.

Verschillende soorten
Er zijn verschillend soorten planten, die hebben natuurlijk allemaal verschillende behoeftes aan licht. Dit wil ik oplossen door een aantal verschillende populaire planten te gebruiken als basis standen die de gebruiker kan instellen.

zonder kabel
Ik wou ook de meter aan een batterij hangen zodat je er gemakkelijk mee rond kan lopen. Dit had ik kunnen doen. maar ik heb uiteindelijk gekozen om het niet te doen en de meter nog gekoppeld te houden aan mijn laptop zodat ik kan laten zoen hoe de code werkt.
Onderzoek naar planten
Hierna ben ik onderzoek gaan doen naar verschillende soorten planten en heb een paar planten uitgekozen waarvan hun licht behoeftes veel voorkwamen bij anderen soorten.
Foot candle omrekenen 
Nadat ik vijf planten had uitgekozen ben ik die licht benodigd heden gaan omrekenen. De hoeveelheid licht die een plant nodig heeft word aangegeven in Foot Candle (FC). De cijfers die mijn code ophalen kloppen natuurlijk niet met de FC waarde. Dat heb ik omgerekend door met een app op mijn telefoon de fc waarde te meten van het licht en daarna op de zelfde plek mijn licht meter te houden. Zo heb ik kunnen berekenen hoeveel verschil er tussen mijn code (lval) en Foot Candle (FC) zit.
Circuit
Nu ik weet welke cijfers ik in de code moet zetten om het kloppend te maken ben ik de circuit in elkaar gaan zetten.
Code schrijven
Nu ik alles in elkaar had ben ik de code gaan schrijven. Ik had al een stukje van mijn ambitie project en ben vanuit daar verder gaan werken.
Code verzie 1
Draai knop
ik ben eest de verschillende standen van de meter gaan coderen. Dit heb ik gedaan door te schrijven dat als de draaiknop tussen de 1 en 2 staat gebeurt er het volgende… dit heb ik met iedere stand gedaan dus tussen 0 en 1, tussen 1 en 2. Tussen 2 en 3, tussen 3 en 4, en tussen 4 en 5. Nu heb ik vijf verschillende standen die ik zelf kan instellen
lampjes
nu ik de verschillende standen heb kan ik gaan coderen wat er gebeurt als de draaiknop op die stand staat. Iedere stand is een andere soort plant. Ik heb voor iedere losse plant geschreven wanner welk lampje aan moet. Dus het rode lapje gaat voor de alocasia als de meter tussen de 0 en 450 oppakt maar bij de monstera gaat het rode lampje aan als de meter tussen de 0 en 375 oppakt. Zo is dat verschillend voor ieder lampje en iedere soort.
Solderen
Zodra ik de hele code had geschreven wilde ik alles al in een dosje proppen om te kijken hoe het er uit zag maar dat ging niet zo goed omdat alles los schoot ven het breadboard. Dus had ik er voor gekozen om alles vast te solderen zodat het iet meer los kan raken. Dit is uiteindelijk een hele goede oplossing geweest.
Prototype 1
Nadat ik alles goed had ge soldeert ben ik een klein prototype gaan maken van het doosje. Puur om te kijken of ik de verhoudingen er goed uit vond zien. Deze vind ik er goed uit zien dus heb ik het doosje in het groot gemaakt. Ik kwam er allen achter dat het doosje net wat te klein was om alles er in te pakken.
Prototype 2
Dus heb ik een tweede prototype gemaakt waar alles wel met gemak inpaste. Maar daardoor vond ik het doosje er een beetje lomp uit zien dus ik heb deze maten alsnog niet gebruikt,
Prototype 3
Daarom heb ik nog een prototype gemaakt die net tussen de eerste en tweede verzie in zat. Hier paste uiteindelijk alles in en ik vond de verhoudingen er wat mooier uit zien. Dus dit zijn de maten uiteindelijk geworden.
Verpakking tekenen
nadat ik alle maten wist ben ik een definitieve verpakking gaan maken  
deze heb ik laten uitprinten. maar met het in elkaar zetten realiseerde ik dat de gaten voor de LED lampjes net iets te groot waren en dat ik het gat voor de kabel was vergeten. dus heb ik een tweede verzie van de verpakking gemaakt 
deze aanpassingen hebben uiteindelijk geholpen. dit is het eindproduct geworden. 
Shine (nog niet af)
Published:

Shine (nog niet af)

Published:

Tools

Creative Fields