East 90th Street
This renovation project updates an existing New York 1920s apartment with a modern sensibility.
 
Replacing the cellular pre-war layout of the central spaces with a built-in walnut credenza and white lacquer side board effectively opens the plan to create a unified and spacious living area.  The back side of the full-height dining room side-board screens views from the entrance foyer.  The modern design of the new built-ins at center of the space is balanced by perimeter radiator covers and a full-height bookshelf which work with the period trim detail.
 
The new kitchen has been relocated to open directly onto the dining room, and features a long, solid mahogany island serving counter.  An operable white lacquer and translucent glass partition pulls out from behind a concealed panel to separate the two rooms, providing flexibility for both casual and formal arrangements.  The relocation of the kitchen allows for the addition of a small private study, and a powder room, both absent from the original layout.
 
The sleeping quarters maintain their existing cellular layout to provide ample privacy from the main living space.  The completely renovated master bathroom features luxurious white marble wall tile, a matte gray limestone floor and custom walnut vanity.  The renovated jack-and-jill children’s bathroom features light colored ceramic tile and a custom oak vanity for a more playful feel.
 
East 90th Street
Published:

East 90th Street

This renovation project updates an existing New York 1920s apartment with a modern sensibility. Replacing the cellular pre-war layout of the ce Read More

Published:

Creative Fields