Robin Bosters's profile

SCHOUW - periode 6

SCHOUW - periode 6
Robin Bosters DDM2B
SKILL - 1.6
━━​━━━━​​━━​━━▲━━​━━━​━━​━​━━​​​​​​​
Feedback (Docent):
Je hebt deze periode niets voor module 1_6 ingeleverd. Verder heb ik ook niets van je vernomen en ben je deze periode er meerdere keren niet geweest of te laat in de les. Je inzet voor deze module valt deze periode dan ook tegen. Het is belangrijk dat je volgende periode beter op je aanwezigheid let en je de opdracht op tijd inlevert. Je hebt deze periode onder niveau afgerond.

Wat had beter gekund?
Deadlines behalen, Motivatie, Afwezigheid

Wat heb ik geleerd?
Wireframes, Debriefing
SKILL - 2.6
━━​━━━━​​━━​━━▲━━​━━━​━━​━​━━​​​​​​​
Feedback (Docent):
Samenwerken en Communiceren: Je vraagt me goed om feedback. Blij mee!
Onderzoeken: Je hebt de stappen en processen van je shading en materiaalkeuzes goed in beeld gebracht.
Vormgeving: je hebt echt heel wat stappen gemaakt met de toepassing van de shading. Je studies zijn netjes en volledig. ERG goed gedaan.

Wat had beter gekund?
Paint-stijl meer toepassen (dit kon niet door de verandering in de opdracht)

Wat heb ik geleerd?
Texturen overnemen d.m.v. renderen in een paint-stijl
Hilthouse brushes
SKILL - 4.6
━━​━━━━​​━━​━━▲━━​━━━​━━​━​━━​​​​​​​
Feedback (Docent):
Feedback is niet te vinden op magister maar is in persoon doorgenomen. Mijn feedback luidde als volgt: Tevreden over mijn product en wat ik had gemaakt als vervanging voor de originele opdracht. Voor de eind illustratie gaf hij aan dat de zonnebril en ogen in elkaar mengen en dit rommelig kan worden voor de ogen op eerste blik. Dit kan ik verbeteren door de kleuren net iets aan te passen. Verder werd er vermeld dat mijn houding over het design wat actiever mocht zijn. Ik liet mijn groepsgenoten het design kiezen.

Wat had beter gekund? / Wat heb ik geleerd?
Duidelijke communicatie tussen docent en student. Tijdens ¾ van deze module was het nooit in mijn opgekomen dat wij daadwerkelijk een opdracht hadden, dus heb ik alle lessen gewerkt aan project of skill 2. Toen kregen we een nieuwe docent en door zijn flexibiliteit heb ik alsnog iets kunnen maken waarvan ik heb geprofiteerd.
Meer prototypes voordat ik tot een eindresultaat kom.

Een nieuwe aanpak op je karakter tijdens het process is altijd welkom en soms ook de richting die je nodig hebt. Zo liep ik veel vast met het ontwerpen van de karakter voor project, en ook nu voor het herontwerp. Het moment dat ik een ander perspectief nam, ging het soepeler en kwam ik snel tot een product.

ANIMATIE
━━​━━━━​​━━​━━▲━━​━━━​━━​━​━━​​​​​​​
Feedback (Docent):
Week 1-3: vind het lastig, maar is goed bezig.
Week 4-5: Veel bezig geweest met de voorbereiding op de animatie en vond het lastig om echt te beginnen. Uiteindelijk toch doorgezet en een prima walkcycle gemaakt.
Week 6-7-8: Mooi proces met het groepje doorgemaakt om tot een goede animatie te komen.

Wat had beter gekund? / Wat heb ik geleerd?
Tijdens het maken van de walkcycle stelde ik de eerste weken het animeren in blender uit. Tot ik langs mijn Blender koning, Lotte Lindeboom ging zitten. Hierdoor kon ik vaak vragen stellen als ik iets niet snapte en zat ik in een productieve werk houding. Uiteindelijk tijdens de alle laatste middag besloot ik dat “nee deze animatie zuigt zo hard.” En begon ik vanaf het begin. Hoe wel ik meer tevreden was over het eindproduct, was het niet zoals ik het me had verbeeld. Ik hoop meer te groeien in 3D animatie, het is lastig maar ik vind het oprecht leuk en interessant om te doen.​​​​​​​
Voor de groepsopdracht van animatie had ik snel een negatieve blik vanwege de onhandige manier hoe en wanneer het werd aangekondigd. Ik slok de grote pil wel op met mijn groepje en we hadden goed onthouden waar deze opdracht eigenlijk voor stond. I.p.v. een volledige en goede animatie in elkaar te zetten, lagen wij de focus op het proces bijhouden en het verdelen van de rollen. Ondanks dat onze animatie niet af of compleet naar onze visie was, hebben we ons netjes gehouden aan het bijhouden van het proces en vond ik het ook erg fijn om samen te werken met mijn pookies. Iedereen had zijn eigen sterke kwaliteit die ze hadden ingezet in deze korte, maar stressvolle opdracht.
PROJECT
━━​━━━━​​━━​━━▲━━​━━━​━━​━​━━​​​​​​​
Feedback (Docent):
Algemene Feedback: Het spel was geoptimaliseerd voor de arcadekast, tijdens de presentatie kwam het hierdoor niet tot zijn recht. Het spel had hierdoor extra uitleg nodig, vooral de tutorial, omdat de knoppen niet overeenkwamen met het computer toetsenbord. De samenwerking verliep over het algemeen goed, de samenwerking met Maud verliep volgens de aanwezige groepsgenoten stroef. Hier was nauwelijks sprake van communicatie. Ook geeft de groep aan dat haar bijdrage aan de game minimaal was. Het voelde alsof ze niet deelnam aan het groepje. Dat was lastig. De overige communicatie tussen de SD- en DDM-studenten verliep goed. Ook waren de werkzaamheden onderling goed verdeeld. Suus geeft aan dat ze wel lang moest wachten op haar assets. Uiteindelijk is de groep trots op het eindresultaat. Het eindproduct heeft een kenmerkende eigen stijl en het thema van de opdrachtgever komt duidelijk terug.

Samenwerken en communiceren: Je hebt aangetoond dat je open kan communiceren en je hebt verantwoordelijkheid genomen en bijgedragen aan het teamresultaat. Je laat al een professionele houding zien, zet deze volgende keer bewust in.

Project Managen: Probeer bij het volgende project álle tools van de scrum methode in te zetten. De tools die zijn aangeboden helpen bij het efficiënt doorlopen van een opdracht binnen een multidisciplinair team. De scrum methode is industrie standaard.
Wat had beter gekund? / Wat heb ik geleerd?
Vanaf het begin was de taak bekend bij mijzelf en de anderen dat ik vooral verantwoordelijkheid zou nemen voor de sprite sheets. Omdat ik te lang had gepiekerd en twijfelde of mijn methode goed was voor de sprite sheets, heb ik ze te lang uitgesteld. Toen ik daadwerkelijk begon met de sprite sheets, nam ik veel inspiratie op van de Scott Pilgrim game. Als ik deze assets en referenties niet had gevonden, was ik nu dood geweest. Deze referenties hebben mijn kontje echt gered.
Voor het project had ik 1 van de 4 vijanden ontworpen. Nadat we een definitief besluit hadden genomen over het ontwerp, begon ik met de sprite sheets. We wilden eigenlijk nog veel meer toevoegen, maar door tijdsdruk en omdat de game een ander soort spel werd, hebben we deze geschrapt.

Het maken van de sprite sheets was erg leerzaam en een uitdaging. Maar ik had veel plezier in het maken van de sprites, omdat het een kans gaf om ieders karakter tot leven te brengen. Nu ik naar veel sprite sheets kijk, zie ik hoe rommelig mijn werk is geweest en hoop ik dat de volgende keer dat ik deze taak op me neem, ik mijn instinct gewoon vertrouw en eerder begin.

De communicatie in mijn groepje liep voor het grootste gedeelte erg goed. Ondanks dat we een conflict hadden met elkaar door verschillende meningen en een miscommunicatie, was daar niets van te merken bij de volgende les. Iedereen was erg enthousiast over elkaars werk en de sfeer voelde erg fijn en gezellig. Tijdens de laatste les hebben groepsgenoten nog extra werk uitgevoerd en stickers en posters laten uitprinten. Het project was chaotisch en rommelig, maar ik kan er wel trots op terugkijken.
Als de docenten nieuwsgierig zijn, staat het spel op mijn laptop ready to rumble <3
━━​━━━━​​━━​━━▲━━​━━━​━━​━​━━​
SCHOUW - periode 6
Published:

SCHOUW - periode 6

Published: