Tokaj gin packaging

The Tokaj wine region is the first closed wine region in the world, and its world-famous wine is aszu. Making gin in this area is completely new. In addition to perfectly following the classic gin-making process, Tokaj Gin also wants to prioritize local values, which is why one of the spices used in the gin is the famous local aszu grape. The connection was illustrated on the packaging with a fingerprint-like landscape graphic in a geometric manner. The design depicts the Tokaj wine region as a graphic that is inspired by the classical etchings, but has its own rhythm and movement. During the design, we experimented a lot with the sizes and the density of the spots, so that the lens effect is as perfect as possible. The illustration is screen-printed directly onto the surface of the glass, resulting in a playful distortion through the clear drink.

A Tokaji borvidék a világ első zárt borvidéke, világhírű bora az aszú. A gin készítés ezen a tájon teljesen újkeletű. A Tokaj Gin amellett, hogy tökéletesen követi a klasszikus gin-készítési eljárást, a helyi értékeket is előtérbe kívánja helyezni, ezért a gin alapjául szolgáló fűszerek egyike a híres helyi aszú szőlő. A lokális kapcsolódást a csomagoláson egy ujjlenyomatszerű tájábrázolással illusztráltuk geometrikus modorban. A dizájn a Tokaj borvidéket ábrázolja egy olyan grafikai világgal megjelenítve, ami a régi idők rézkarc formavilágából táplálkozik, de sajátja a ritmus és a mozgás. A tervezés során rengeteget kísérleteztünk a méretekkel és a foltok sűrűségével, hogy a lencse hatás a lehető legtökéletesebb legyen. Az illusztrációt szitázással nyomtattuk az üveg felületére közvetlenül, ami játékos torzulást eredményez a tiszta italon keresztül.


printing office: Yeloprint
product photos: Attila Balázs, Bence Boldogh, Bence Szabó

Graphasel Design Studio
art directors: László Ördögh, Dávid Drozsnyik
graphic designer: Péter Morvai
Köszönjük a figyelmet! 
Thank you for watching!

Graphasel Design Studio​​​​​​​Tokaj gin packaging
Published:

Tokaj gin packaging

The Tokaj wine region is the first closed wine region in the world, and its world-famous wine is aszu. Making gin in this area is completely new. Read More

Published:

Creative Fields