Dansk Boligforsikring's profile

Udfordringer truer solen over boligmarkedet

Udfordringer truer solen over boligmarkedet
Ejerskifteforsikringer og sælgeransvarsforsikringer er direkte påvirket af boligmarkedets bevægelser, uanset om det er en positiv eller en negativ retning. Derfor overvåger Dansk Boligforsikring nøje markedets udvikling. En stigende interesse i et købe drømmehuset åbner op for flere tilfælde, hvor Dansk Boligforsikring kan tilbyde beskyttelse mod uforudsete økonomiske udgifter i forbindelse med en bolighandel. Ikke desto mindre forudser Det Økonomiske Råd flere udfordringer i horisonten, inden boligmarkedet vender tilbage til normalen. 

I maj-måned blev der solgt 22 procent flere huse, lejligheder og sommerhuse sammenlignet med april-måned, og selvom der generelt er en tendens til stigende aktivitet på boligmarkedet henover sommeren, kan vi stadig se en fremgang på boligmarkedet. Derudover er det ligeledes tredje måned i træk med stigende boligpriser. 

Selvom den høje inflation og stigende renter kan give en negativ effekt på boligmarkedet, bliver boligmarkedet i den anden støttet af den høje beskæftigelse og udsigten til lønforhøjelser. Dog forventer økonomerne også, at flere rentestigninger vil ramme boligmarkedet, som højst sandsynligt vil få en effekt på den positive fremgang, som markedet oplever lige nu. 

Læs endnu mere om udviklingen på boligmarkedet her
Udfordringer truer solen over boligmarkedet
Published:

Udfordringer truer solen over boligmarkedet

Published:

Creative Fields