Mortens dRamm (Identity + Packaging Design)
Foto av Glenn Meling
Komikeren Morten Ramm skulle, i samarbeid med Engelstad AS, sette sitt navn på eget shotbrennevin. Morten er en lite jålete og rettfram-fyr, og for ham er en shot han kan dele med kompiser på byen mer realt enn noe annet.
 
Shoten i seg selv er basert på chili og rå lakris, en sort og røff shot som gir et godt kick med mye smak. Gode ingredienser og fokus på humor, kvalitet og autentisitet var briefen. Dette skulle ikke være et shotbrennevin for konfirmanter eller blodfattige førstereisgutter.
Morten Ramm ville ha navnet sitt på flasken, men subtilt. Prioriteringen var at produktet skulle fremstå med egen styrke. Ergo navnekonstruksjonen Dramm.
Flasken ble valgt på grunn av sitt medisinske preg og konseptet/ideen startet med inspirasjon fra etiketter på vidundermedisiner og ”snake oils” i førkrigstidens USA.
Virkemidler som ble valgt: Håndtegnet, ekspressiv og dynamisk typografi med mange detaljer, tekstinnganger og visuelle hooks for å skape flere innganger til produktet og fortelle flere historier. Stilen minner om Hipsterisme som første gang oppsto i 50-årene.
Mortens dRamm (Identity + Packaging Design)
123
1,318
8
Published:

Mortens dRamm (Identity + Packaging Design)

Packaging design for Dramm by Morten Ramm.
123
1,318
8
Published: