The project is a renovation of a 1+1 bedroom apartment, consisting primarily of the reorganization of storage spaces to improve adjacencies and increase storage capacity to meet the needs of its new owner.

A compact utilitarian core, in the form of a timber ‘box’, is inserted within the apartment. It contains a shoe cabinet, a kitchen cabinet, a wardrobe, a bathroom, and other storage spaces. Circumambulating through and along the periphery of this ‘box’ is a continuous flow of spaces, looping through the Foyer, Anteroom, Living, Dining, Kitchen, Bedroom and Bathroom.

Curtains softly divide while connect the spaces through its visual translucencies. The result is a layered and delayed experience of an intimate city apartment suffused with soft lighting.

A compact utilitarian core, in the form of a timber ‘box’, is inserted within the apartment.
Arriving at the Foyer, one takes a peek of the Anteroom behind curtains...
...and a view of the Living, Dining and Kitchen in a timber ‘box’ as the curtains part.
Around the corner of the timber ‘box’, the Bedroom is unveiled.
Looking back from the Bedroom is the Living framed by the edge of the timber ‘box’.
Inside the timber ‘box’ nests the Bathroom. Lined in complementing timber tiles, the Bathroom interior exudes warmth.
Advancing into the Bathroom, the journey loops back to the Anteroom.
Beyond the Anteroom, the journey culminates at the Foyer where it began.
Unit plans before and after renovation.
The timber ‘box’ consists of a shoe cabinet, a kitchen cabinet, a wardrobe and other storages. Nested within the ‘box is the Bathroom.
The project is an insertion of a compact utilitarian core in the form of a timber ‘box’. It contains a shoe cabinet, a kitchen cabinet, a wardrobe, a Bathroom, and other storages.
Life Around a Timber Box
Published:

Life Around a Timber Box

Published: