Moniek Peijnenburg's profile

Workshops en CKV-projecten op middelbare scholen

CKV-workshop Photoshop - Poëzie 22 april 2016
Door Bibliotheek Veldhoven uitgenodigd om 36 kinderen van het Sondervick-College HAVO/VWO-2 de beginselen van Photoshop bij te brengen in combinatie met een gedicht vormgeven.
POETRY EMOTION
CKV-workshops HAVO/VWO 2
24 april 2015
Samenwerking tussen het Sondervick College, Bibliotheek Veldhoven in Veldhoven
en Moniek Peijnenburg DTP-Cursussen
Een combinatie van Gedichten en Photoshop
Januari - maart 2015 Voor het 3e jaar ben ik weer gevraagd om mee te werken aan het project Kunst & Cultuur op Het Hooghuis in Ravenstein. 6 Gastdocenten werken voor deze zogenaamde PROF-lessen vanuit hun specifieke discipline met brugklassers aan Workshops zoals Cutout-animatie, Koffieanimatie, Stopmotion en Photoshop. Bij Photoshop hebben we gewerkt aan oa een filter-collage, een stel-jezelf-voor-kaart, een filmposter, een complete-makeover van een leraar, ed. Na de 10 weken worden op een presentatie-avond voor de ouders de kunstwerken en filmpjes getoond, gedemonstreerd en gepresenteerd door de kinderen.

Project Kunst & Cultuur op Het Hooghuis in Ravenstein - voorjaar 2013 en 2014
10 weken op de woensdagmiddag is de brugklas van Het Hooghuis in Ravenstein bezig geweest met de invulling van een Kunst & Cultuur-project "in the picture". 6 Gastdocenten hebben voor deze zogenaamde PROF-lessen vanuit hun specifieke discipline gewerkt aan Workshops zoals Cutout-animatie, Koffieanimatie, Stopmotion en Photoshop.
 

April 2012 en 2013: Workshopdag op Het Rythoviuscollege in Eersel. Beeldbewerking in het kader van het cultuurproject Licht in Beeld voor Havo en VWO 2. Het programma Photoshop verkennen en uitproberen met kleine opdrachtjes om vervolgens een filter-collage te maken, printen en mee naar huis nemen.
 
In april 2012 en 2013 vond de Cultuurdag  van Het Sondervick College Veldhoven plaats.
Kinderen uit HAVO/VWO 2 kiezen voor verschillende workshops die 1 dagdeel duren. Bij de workshop Photoshop worden de beginselen van Photoshop uitgelegd en stap-voor-stap maken de kinderen een collage van 9 portretfoto's van hun groepsgenoten. Ze bewerken deze foto's met de creatieve filters uit Photoshop.
Op het eind van de workshop van 2 uur, krijgt iedereen zijn Kunstwerk op fotopapier geprint, mee naar huis.
Photoshop-workshops, 10 woensdagochtenden in een brugklas op het Hooghuis in Ravenstein.
Workshops en CKV-projecten op middelbare scholen
Published:

Workshops en CKV-projecten op middelbare scholen

Workshops/CKV-projecten van 1 tot 10 dagdelen Photoshop/beeldbewerking voor brugklassers/2e jaars van middelbare scholen in Eersel, veldhoven en Read More

Published: