2014 spring couture
Az áttetsző hatást finom vékony, lágy anyagokkal érik el. Több réteget raknak egymásra, így nem látszik át a test. A ruhák szabása bő, így a lágy anyagok légiessé válnak. A világos színek közel állnak a test színéhez, így az áttetsző és fedett részek izgalmasan váltakozva sejtetik a modell alakját. 
Minden évben  visszatérő virágminta, az idei 2014 tavaszi couture kollekciókban is fölfedezhető. A virágminták más- más stílusban és technikában jelelnek meg. Valentino romantikus csipke ruhája, áttetsző anyagból, különböző hosszúságban rétegződik elszórt hímzett virágmintákkal. A Maison Martin Margiela nadrág és kabát kombinációja , felnagyított, színes keleties hatású virágminták nyomással történő megjelenítésével a kimonók viseletét idézik, könnyed, fiatalos változatban. Elie Saab és  Giambattista Valli kollekciójában a virágminta applikációval  került az áttetsző anyagra, indaszerűen veszik körbe a ruhadarabot.
A fekete szín eleganciát ,színpadiasságot sugároz. A 2014 tavaszi couture kollekciókban, a fekete ruhadarabok, nagyon elegánsak, lágy formák, a nőiességet kiemelik. Különböző stílusban, díszítésben jelennek meg ezek a ruhadarabok a márkákban. A tavaszra jellemző  lágy, vékony anyagok jelennek meg. Dior kollekcióban az áttört geometrikus formák alkotják a ruha játékos díszítettségét. Az Atelier Versace lakkszerű felületek  és  gyöngyözés keleties motívumok fekete színben újszerűvé válnak. Elie Saab a népszerű fekete csipkét moderné varázsolta az átlátszó anyag és csipke sávos kombinációjával. Alexandre Vauthier ruhájában a hullámvonalban elrendezett rétegezett könnyed anyagok különleges sziluettet alakít ki.
A kiválasztott tervezők ruháin megjelenő csipkék az esküvői torták díszítéseit idézik. A csipkék ornamentális formákból állnak, könnyed, finom anyagokból. Az egész ruhán megjelenő csipke, az áttört, átlátszó és a sűrűn szövött anyag felületek váltakozásával lesz izgalmas. 
Arab világot tükröző bő, lepelszerű, kaftán szabású ruhadarabok barnás, arany és homokszínekben pompáznak. A könnyed, lágy esésű anyagokat az arab ornamentika teszi különlegesség. A Valentino couture  kollekcióban a kaftán szabás  hangsúlyos, ornamentális díszítéstől lesz nagyon  különleges. Az  Armani Privé kollekciójában nőiesebb sziluett jelenik meg, felül testhez simuló, alul bő, amelyet gyöngy vagy arab minta díszít.
2014 spring couture
0
21
0
Published:

2014 spring couture

2014 spring couture
0
21
0
Published:

Creative Fields