user's avatar
Balie en beveiligingsloge Openluchtmuseum Arnhem
Voor het Nederlands Openluchtmuseum is samen met de verbouwing van het administratiegebouw ook de entree met de balie en de beveiligingsloge grondig aangepakt. Uitgangspunt was een passende uitstraling bij het karakter van het NOM. 
Balie
Waar de oude balie nog vrij rommelig, donker en gesloten was is het nieuwe ontwerp licht, ruim en uitnodigend. De pui naar de entree is opengebroken om meer licht binnen te halen en de ontvangstruimte voor de bezoekers zichtbaarder te maken. Er is qua kleur en karakter aangesloten bij het ontwerp van de hal, de themakleuren zijn dan ook blauw met wit. Om dit extra luister bij te zetten zijn er in de balierand en de kastenwand ook een abstracte bewerking van Delftsblauwe afbeeldingen uit de fotocollectie van het NOM verwerkt. 
Beveiliging
De beveiligingsloge heeft nu een aparte ruimte naast de ontvangstruimte met de balie gekregen. Middels een glazen pui is er wel visueel contact tussen beide ruimtes mogelijk en kan er vanuit de zitplek van de beveiliging ook goed gezien worden wie er binnenkomt. Op deze plek lag de nadruk met name op de ergonomie en de bruikbaarheid, op een relatief kleine oppervlakte moesten zeer veel verschillende functies geïntegreerd worden. Uitgiften van portofoons en sleutels, maken van foto's en het constant in de gaten houden van alle beveiligingsbeelden van het terrein zijn daar enkele van. Daarnaast is er ook ruimte gemaakt voor een kleine pantry met zitje. 
Opdrachtgever  Rijksgebouwendienst
Architect             bd architectuur
Ontwerp              ir. Hans Kranenborg, ir. Annet Claasen
Functies              ontvangstruimte, receptie, wachtruimte, postafhandeling, beveiligingsloge
Status                  voltooid 
Balie en beveiligingsloge Openluchtmuseum Arnhem
0
127
0
Published:

Balie en beveiligingsloge Openluchtmuseum Arnhem

front desk and security room for the open air museum
0
127
0
Published:

Creative Fields