user's avatar
Theater de Stoep Spijkenisse
Voor de nieuwbouw van Theater de Stoep heeft de gemeente Spijkenisse een prijsvraag uitgeschreven. Hiervoor is bd architectuur samen met Andrzej Blonski Architects uit London voor geselecteerd om een inzending te doen.
Een contextueel ontwerp
Het karakter van Spijkenisse als voormalig vissersdorp en de nabijheid van de haven hebben een grote rol gespeeld bij de totstandkoming van het ontwerp. De buitenruimte met het plein voor het theater is ook bij het ontwerp betrokken, zodat de gang naar het theater daar feitelijk al begint, omgeven door water. De belangrijkste publieke ruimtes van het theater zijn direct aan het plein gelegen, waardoor er een interactie tussen de activiteiten in en buiten het theater kan plaatsvinden.
 
Opdrachtgever  Gemeente Spijkenisse
Architect             bd architectuur i.s.m. Andrzej Blonski Architects
Ontwerp              Kutbuddin Nadiadi, ir. Hans Kranenborg, ir. Johan Meijer
De grote zaal als kloppend hart
De grote zaal is gelegen in het hart van het gebouw. Vanuit de kleine zaal die op de eerste verdieping is gepositioneerd heb je een wijds uitzicht over het water, de molen en het plein voor het theater. Een zich in de foyer bevindende reeks galerijen met trappen en liften verbindt de verschillende niveaus van de grote en de kleine zaal met elkaar.
Een huid van visschubben en visnetten
De huid van het gebouw is een verbeelding van de conceptuele invloeden van visschubben en visnetten. Deze verbeelding is vertaald in een constructief stalen frame met glazen en metalen panelen. De zonwering wordt verzorgd door metalen gaasplaten die zich in een laag voor de met glas gevulde constructie bevinden.
 
Theater de Stoep Spijkenisse
1
182
0
Published:

Theater de Stoep Spijkenisse

Design competition for a theatre in Spijkenisse
1
182
0
Published:

Creative Fields