Peter Brincker's profile

Fokus på tørre øjne: kend symptomerne

Fokus på tørre øjne: kend symptomerne


Juli måned er i amerikanske øjenkredse blevet omdøbt til Dry Eye Awareness Month. Det betyder en måned dedikeret til fokus og opmærksomhed på tørre øjne. 
Tørre øjne er i mange lande blevet en folkesygdom, blandt andet grundet tørre indeklimaer og meget skærmarbejde, som medvirker til at udtørre vores øjne i stadig stigende grad.

Tørre øjne kan skyldes, at man fra naturens side ikke producerer nok tårevæske. Årsagen til tørre øjne kan også være, at tårevæsken ikke kommer i kontakt med overfladen på øjet, så denne som konsekvens heraf ikke bliver fugtet. Det er dog vigtigt at understrege, at øjnene godt kan føles tørre uden at være det.

Tørre øjne er som regel en ufarlig diagnose, der dog kan give gener og ubehag i hverdagen. Af denne årsag er det en lidelse, som bør behandles for at slippe for symptomerne. I meget, meget sjældne tilfælde kan tørre øjne desuden medføre blindhed. 

Hvis du føler, at du muligvis har oplevet udfordringer med tørre øjne, men stadig er i tvivl om, hvorvidt dette er tilfældet, så kig med nedenfor og se et samlet overblik over nogle af de mest kendte symptomer. Derudover får du også et overblik over, hvad der ofte kan udløse tørre øjne.
Selvom tørre øjne i langt de fleste tilfælde er en ufarlig diagnose, så er det altid en god idé at blive tilset af en professionel, hvis man mistænker, at noget ikke er i orden. 
Du kan altid konktakte øjenlæge- og kirurg Peter Brincker med klinik i Charlottenlund. Peter Brincker har knap 30 års erfaring og er blandt andet erfaren inden for behandling af tørre øjne.

Du kan læse mere om øjenlæge Peter Brincker her.
Du kan også følge Peter Brincker på sociale medier, bl.a. Twitter og Instagram.
Fokus på tørre øjne: kend symptomerne
Published:

Fokus på tørre øjne: kend symptomerne

Published:

Creative Fields