• Add to Collection
  • About

    About

    Az ERGA Építész Stúdiótól kaptunk felkérést a Zselici Csillagoségbolt Park nevű épületkomplexum részét képező csillagvizsgáló épület, a Csillagvá… Read More
    Az ERGA Építész Stúdiótól kaptunk felkérést a Zselici Csillagoségbolt Park nevű épületkomplexum részét képező csillagvizsgáló épület, a Csillagvár belsőépítészeti tervezési munkáinak elvégzésére. A tervezési feladat egy olyan belsőépítészeti tér kialakítása volt, amely méltóan illeszkedik az egyedülálló természeti környezetbe, összhangban áll a keretet adó épület koncepciójával, architektúrájával és a funkció által megkívánt speciális igényeket is kielégíti. A belsőépítészeti koncepció alapja az az elképzelés, hogy a betérő amatőr vagy professzionális érdeklődőt egy olyan tér fogadja, amely egy idegen bolygóra, "holdbéli" tájra érkezés érzetét kelti. A belső tér a csillagvizsgáláshoz, csillagászathoz kapcsolódó alapvető térélmények felidézésével a kiállítási felületeken és a planetáriumban közvetített információk intenzívebb befogadását és feldolgozását teszi lehetővé, illetve előrevetíti azt az élményt, amiben a kupolatér távcsövén keresztül az űrben vizsgálódónak része lehet. Ennek az elvont belső világnak az épület környezetbe simuló megjelenésével egyfajta burkot ad, nem sejtetve a rákövetkező élményt, bejárata egy távcső szemlencséjéhez hasonlatos, melyen túl más dimenziókba jutunk. Az épület alapkövét 2013. novemberében tették le. Read Less
    Published:
Fogadótér, információs pult, és shop, és folyosó
 
 
Kiállítótér
 
 
Planetárium
 
 
Előadóterem / fogalakoztató