Peter Brincker's profile

Synstab kan påvirke vores mentale helbred

Synstab kan påvirke vores mentale helbred

Mange mennesker med synsnedsættelser og synstab oplever udfordringer og gener i hverdagen. Med nedsat synsfunktion bliver det nemlig straks en udfordring at handle ind, trafikken synes mere uhyggelig og ens eget hjem kan pludselig forvandle sig til en fremmed labyrint.
Men synstab påvirker ikke kun hverdagens praktiske gøremål. Faktisk kan synstab også have en stor påvirkning på vores mentale sundhed. 

Synstab kan føre til depression
I løbet af de seneste år der kommet langt mere fokus på mentalt helbred. Det er en positiv udvikling, da mere fokus på emnet også har ført til mere forskning og deraf viden. På baggrund af denne udvikling er det derfor også blevet nemmere at tage aktiv og præventiv handling mod problemet.

Britisk forskning fra de seneste år viser blandt andet, at mennesker med synstab har dobbelt så stor chance for at udvikle depression sammenlignet med mennesker med et sundt syn. Derudover oplever mange også at udvikle angst.
Depression kan dog også selv føre til forværring af synet. Forskningen viser, at depressive mennesker er mindre tilbøjelige til at udføre forebyggende handlinger for at minimere risikoen for blindhed eller synstab. For med en depression og følgerne heraf er det svært at overskue nye ting og være opmærksom på sit helbred. Det kan eksempelvis være at minimere de af sine vaner, der er dårlige for synet. Blandt andet at stoppe med at ryge, minimere sit alkoholindtag og at få nok motion. Dermed kan man altså risikere at forværre sit syn, når man er deprimeret.

Medicin kan påvirke synet
Udfordringer på sundheden kan desværre sommetider opleves som en ond spiral. Mange medicinske præparater, særligt dem til behandling af mentale udfordringer, har nemlig den bivirkning, at de kan påvirke synet. Flere forskellige typer medicin giver en øget risiko for at udvikle grøn stær, nærsynethed eller opleve pupil-forstyrrelser. Andre præparater kan i værste fald også øge risikoen for diabetes, som igen er en sygdom, hvor synet kan påvirkes. Det sker dog heldigvis sjældent. Alligevel er det vigtigt at huske at tænke på sit syn, hvis man er i medicinsk behandling. Det kan man gøre ved at skrive usædvanlige synsforstyrrelser ned og yderligere være opmærksom på, hvorvidt man oplever forandringer med sine øjne og synet i det hele taget.

Vær opmærksom på dit syn
Det er vigtigt for os alle at være opmærksomme på vores syn og hvordan det eventuelt udvikler sig. At have en øjensygdom kan nemlig være en alvorlig sag med mange konsekvenser og gener i hverdagen. Heldigvis er det i mange tilfælde let at gøre noget godt for sit syn. Det kan man konkret ved at besøge øjenlægen eller optikeren, få de nødvendige hjælpemidler eller ultimativt den rette øjenoperation.

Hvis du har spørgsmål eller føler dig usikker på dit syn, så kan du tage kontakt til øjenlæge Peter Brincker. 
Peter Brincker er dansk pioner inden for sit felt og har 30 års erfaring som øjenlæge- og kirurg. I sin klinik udfører Peter Brincker en række af operationer og behandlinger af øjensygdomme og udfordringer med synet. Blandt andet er der i klinikken mulighed for laseroperationer for lang- og nærsynethed samt operationer for bygningsfejl og andet. Klinikken befinder sig i Charlottenlund, men byder patienter fra hele landet velkommen indenfor.

Øjenlæge Peter Brincker benytter effektiv og avanceret teknologi til sine operationer. Herudover tilbyder han også forundersøgelser og samtaler, så du kan føle dig helt tryg under dit behandlingsforløb. Sikkerhed, tryghed og klare resultater er nemlig en vigtig del af Peter Brinckers arbejde i klinikken.
Synstab kan påvirke vores mentale helbred
Published:

Synstab kan påvirke vores mentale helbred

Published:

Creative Fields