user's avatar
The Cypress Villa
THE CYPRESS VILLA
villa
2020


CLIENT
Married couple from London.

OBJECTIVE
Develop not only the design of the premise, but also the architectural sketch of the house itself.

SOLUTION
The concept of the house is "transparent weightlessness." Two rectangular volumes are taken as the basis - one made of opaque concrete hanging over the other, which, due to panoramic glazing, is not immediately visible to the eye and creates the illusion of a parallelepiped soaring in the air.

The architecture was simple and spectacular. The main task of the design was to visually connect the outside space with the inside, make it one by using the same materials and color solutions. As a result, you haven't seen that much light in any house yet.





GENERAL PLAN




GROUND FLOOR PLAN




FIRST FLOOR PLAN

Project executed - In 124 days
Area - 413 m²
City - Menorca
Country - Spain

ENTRY




POOL AREA




OUTDOOR LOUNDGE AREA




OUTDOOR BAR AREA




BBQ AREA




OUTDOOR FIRE PIT AREA




LIVING ROOM




FIREPLACE




KITCHEN




DINING ROOM




PATIO




HALL




GUEST RESTROOM




MASTER BEDROOM




MASTER WARDROBE




MASTER BATHROOM




GUEST BEDROOM 1




GUEST BATHROOM




GUEST BEDROOM 2




GUEST BEDROOM 2




GUEST SHOWER ROOM




OFFICE




HALL
The Cypress Villa
5
59
0
Published: