• Add to Collection
  • About

    About

    Az emberi fantázia és kreatívitás találkozása a természet, illetve korábbi alkotások által nyújtott lehetőségekkel.
    Published:
Ez a kis bevezető csak előzetes képként készült az általam kreatív szépművészetként számon tartott műalkotásokhoz. Látható, hogy első sorban azt értem ez alatt, hogy meglevő értékek, természeti szépségek további vagy új jelentést kapnak a művészek, illetve időnként természeti jelenségek közreműködése nyomán.
Van Gogh közismert önarcképén a thaiföldi lány mintegy lebontja a művész sötétebbik oldalát jelképező, a maga által levágott füle helyét takaró kötést. Természetesen ez nem hivatalos műelemzés, miként ezt a továbbiakban sem teszem, egyszerűen csak azt fűzöm a képekhez, amit én gondolok róluk.
Általam különösen kedvelt művészeti forma, amikor valamilyen természeti képződményből, jelen esetben egy gigantikus sziklából készítik el a kompozíciót. A két függőleges sziklafal remekül kiemeli a nyílván eleve hasonlító kőtömegből kialakított, és kiegészítő festéssel még tökéletesebbé tett Ülő Buddha szobrot.
A sziklába faragott, illesztett koponya a Las Vegas-i Treasure Island (Kincses sziget) nevű szórakoztató komplexum része. Ezt a képet mintegy jelzésként választottam annak illusztrálására, hogy nem állnak távol tőlem a fantasy és dark art néven ismert művészeti irányzatok képviselőinek alkotásai sem, amikből egyre több kerül be a többi kollekcióba.