user's avatar
Concept huisstijl reisonderneming
Reislustige voorvaderen

Mijn betovergrootvader begon in 1895 op kleine schaal mensen te vervoeren per koets. M'n overgrootvader, grootvader en vader traden in zijn voetsporen, maar met inzet van een ander soort pk. Het busbedrijf dat begin twintigste eeuw ontstond werd in de jaren 50 uitgebreid met een reisbureau, dat zich in de loop van de jaren ontwikkelde tot een succesvolle keten.

Vuurspuwers
De promotieactiviteiten van het bedrijf inspireren me nog steeds in mijn werk. Bruisende shows bijvoorbeeld, met muzikanten uit Tirol, vuurspuwers en slangenbezweerders: alles werd uit de kast gehaald om mensen aan te sporen op reis te gaan. De verre reis van hun leven of een paar dagen relatief dichtbij. Zelf kon je nog niet online een vlucht, hotel en huurauto boeken dus je vakantie werd tot in de puntjes voorbereid door vakmensen. Met veel persoonlijke aandacht.

Touroperator
Sijpkes groeide in de jaren 80 en 90 uit tot een van de grootste touringcarondernemingen van Nederland. Touringcars, dubbeldekkers, taxi- en VIP-bussen vervoerden dag in dag uit passagiers naar bestemmingen in Nederland en Europa. Door strategische overnames werd het bedrijf aandeelhouder van touroperator de Jong Intra

In 1996 vertrok mijn vader bij Sijpkes. In 2011 ging het bedrijf failliet.
In 2012 maakte ik deze concepthuisstijl als testcase. Qua typografie zou ik het nu anders aanpakken, maar de basis vind ik nog steeds sterk.
Het beeldmerk is opgebouwd uit een kofferlabel, met daarop twee elementen die doen denken aan vliegtuigvleugels en samen een kroontje vormen (rekeninghoudend met een eventueel predicaat Koninklijk). Waar het blauwe en rode element overlappen ontstaat een weg die verdwijnt richting horizonDe naam wordt met hoofdletters geschreven zoals in veel vroegere versies van het logo.
Concept huisstijl reisonderneming
18
728
2
Published:

Concept huisstijl reisonderneming

No description.
18
728
2
Published:

Creative Fields