Photoshop: hét uitgebreide fotobewerkingsprogramma.
Een cursus voor jou alleen, samen met een groep vrienden of groepje collega's.
Heb je een digitale camera? Misschien ook een scanner? Vind je het leuk om met foto's op de computer dingen uit te proberen? Dan is het Adobe-programma Photoshop misschien iets voor jou.
Gebruik je Photoshop privé? Dan wil je misschien leren retoucheren, en je rimpels wegwerken. Wil je kijken hoe een ander kapsel je staat? Een combinatiefoto maken van jouw 2 huisdieren of rode ogen bijwerken? Een tekening van een foto maken? Of de achtergrond van jullie familiefoto veranderen in een subtropisch strand? 
Of zou het handig zijn op je werk als je wat meer van Photoshop weet? Wil je foto’s versturen per mail, maar je krijgt steeds te horen dat de bestanden zo groot zijn? Wil je leren hoe je makkelijk een stukje uit je foto kan snijden, een zwart-wit-foto ervan kan maken of de kleur kunt aanpassen? Wil je leren hoe je foto’s moet bewerken en aanleveren voor een folder of affiche? Werk je op een marketingafdeling en moet je regelmatig samenwerken met een uitgeverij of drukkerij?
De cursus Photoshop geeft je de mogelijkheid om kennis te maken met het uitgebreide programma Adobe Photoshop. In 4 dagdelen van 3,5 uur ga je eerst aan de gang met de basisbewerkingen van Photoshop d.m.v concrete opdrachten. Na een korte uitleg over de menu’s en gereedschappen, leer je bijv. om de bestandsgrootte te veranderen, foto’s kwalitatief te verbeteren (rode ogen, kleur, ed) en de diverse selectiegereedschappen. Daarna gaan we al snel over op allerlei creatieve toepassingen, zoals combinatiefoto’s maken, het gebruik van het historiepenseel, “creatief gummen”, en het artistiek filtergebruik. Deze cursus begint wel bij het begin, maar het niveau en tempo ligt vrij hoog, wil je ècht alle ins-en-outs van photoshop leren kennen en dan vooral de creatieve mogelijkheden daarvan, dan is deze cursus heel geschikt. Ben je enthousiast geworden, dan kan je doorgaan met de vervolgcursus.
In Photoshop cursus 2 gaan we dieper op het programma en gaan we in nog eens 4 dagdelen aan de gang met: laagstijlen, verloop, overvloeimodi, uitvloeien, penselen en fonts downloaden. Je gaat (grote) opdrachten maken en presenteren. Je krijgt een aantal extra technieken te leren, maar je kunt ook met je eigen wensen aan de gang gaan.
Ik geef je progamma-aanschaf-advies en stuur je een map oefenbestanden. Ik schrijf mijn eigen cursushandleidingen en in de cursus werk je op je eigen laptop. Data in overleg, op korte termijn mogelijk, 
Cursusmogelijkheden
Published:

Cursusmogelijkheden

Published: