RESTORING THOSE WHO HEAL
Amgen Headquarters, Thousand Oaks, California

RESTORING THOSE WHO HEAL
Amgen Headquarters

Thousand Oaks, California | 2024 Phase III; 2003 - 2013 Phase I-II  | 22 Acres

Design Team: Johnson Fain, Studio-MLA, Crain & Associates, Crosby Mead Benton/Keith, d’Autremont-Helms & Associates, HLB Lighting Design, John A Martin & Associates, Kocher Schirra Goharizi, STO Design Group, Sussman/Prejza & Co, Hathaway Dinwiddie
Client: Amgen

Five thousand people researching new treatments to heal disease work at this Amgen research facility. In collaboration with Johnson Fain, Studio-MLA established a common vocabulary for site elements on the evolving campus. The intent of the project was to transform a typical suburban office campus from an auto-centric series of surface parking lots and turf setbacks to a pedestrian-oriented campus environment. Employees and visitors now park their cars in perimeter structures, walk or take shuttle buses around the park-like campus and find inspiration in the immediate landscape and views of the coastal mountains beyond. In addition to strategically-sited new buildings and parking structures, the plan elements include: a central meadow, streetscape improvements, plazas, water features and pathways. The design process includes ongoing dialogue with individual building occupants, facility managers and the landscape maintenance company to ensure an inspired, cost effective, sustainable and easily-maintained pedestrian-oriented campus fit for 21st century biotech innovation.
Amgen Headquarters
0
32
0
Published:
user's avatar
Studio– MLA

Amgen Headquarters

0
32
0
Published:

Creative Fields