Add to Collection
About

About

This was a brief study of housing in the generic location of an apple orchard on a slope of 1:12 as an introduction to architecture's interaction… Read More
This was a brief study of housing in the generic location of an apple orchard on a slope of 1:12 as an introduction to architecture's interaction with site as it pertains to landscape. I was charged with the design of a retreat for an "urban couple" seeking a retreat from the city, a respite to be located within an orchard. My response was generated, admittedly, as a formal, heroic gesture that attempts to allow the user to interact with the treetops and hillside atop the architecture, as well as a harvester and steward of the orchard at ground level. The design of the building ultimately was formulated by the premise of collection, storage, and distribution of apples, apple products, and firewood. The singular form of a slender, rectilinear volume was a response to site's slope, my desire to provide a retreat that occupied a footprint of less than 1,000 Ft Sq, and the interest in catering to a mindful programmatic progression from commercial orchard to private, meditative architectural promenade. Read Less
Published: