Illustraties

Je wordt geplaatst in een fantasiewereld door de roze en paarse kleuren in dit design. Ik heb gekozen voor deze kleuren omdat ze voorkomen in de zonsopkomst.
De zon is het middelpunt van de illustratie. Al je aandacht wordt daar naartoe getrokken door de heldere kleur.
De sterren zorgen voor een extra touch. Doordat dezen niet overal even fel zijn leiden ze niet te veel af van de zon.
Je ziet dat dit de zonsopkomst is. Dit komt door het gloeiende schijnsel boven het zwarte landschap. Dit stelt dauw voor.


De inspiratiebron voor deze illustratie is de serie Julie and the Phantoms. Ik heb hier gekozen voor paars,  omdat dit de hoofdkleur van de serie is.
Ik heb een silhouet van twee dansende mensen gemaakt en deze voor de maan geplaatst. Doordat de silhouet donker is en de maan licht, ontstaat een groot contrast. Hierdoor wordt het silhouet het eerste wat je ziet.
Ik heb hier gekozen voor twee koude kleuren, namelijk paars en donkerblauw.


De inspiratie voor deze illustratie was het lied 'Abba Vader'.
Het hart is het middelpunt van de illustratie en trekt de aandacht. Dit komt door de warme kleuren, de sterren op het hart die fel zijn en het contrast met de achtergrond groot is. De sterren zijn ook te zien op de achtergrond, maar heel licht. Hierdoor is dit niet afleidend.
Ik heb gekozen voor een roze hart, omdat deze kleur geassocieerd wordt met de liefde. Een hart heeft dezelfde associaties.


Deze illustratie is ook gebaseerd op de serie Julie and the Phantoms.
De kleur paars is gekozen omdat dat de kleur van de serie is.
De sterren zijn in het midden zachter dan naar boven toe. Dit heb ik gedaan zodat de sterren dicht bij het midden niet afleidend zijn van de mensen die je ziet staan.
Ik heb ervoor gekozen om het meisje een donkere kleur te geven en de jongens een lichte kleur. Dit heb ik gedaan omdat de jongens in deze scène licht geven.
Het licht geven kan je ook zien. Je ziet dat het licht in het midden versterkt wordt, omdat ze elkaar daar aanraken. Dit zorgt voor meer licht. Ook zit er een zachte gloed om de jongens heen.


Ook deze illustratie is gebaseerd op de serie Julie and the Phantoms. Je ziet hier twee personen, dochter en moeder, en je ziet een dahlia. De moeder geeft deze aan haar dochter. Dit is een belangrijk onderdeel van de serie.
Ik heb ervoor gekozen om de dahlia roze te maken, omdat deze dat in de serie ook is.
De dahlia is het middelpunt van deze illustratie. Dit komt doordat de bloem in het midden afgebeeld is en het meeste contrast heeft met de achtergrond. Ook heeft de dahlia een warme kleur en de achtergrond een koude kleur.
De sterren zijn zo licht gemaakt dat dezen niet afleiden van de bloem, maar wel zichtbaar zijn.


Je ziet hier de skyline van Londen met een aantal belangrijke gebouwen.
De zon valt gelijk op. Dit komt door de lichte kleur en het feit dat deze geplaatst is tussen de gebouwen en de Tower Bridge. Als je met je ogen de Tower Bridge volgt kom je op de zon uit. Ook wordt je naar de zon getrokken door het radiale verloop die van blauw naar roze naar lichtgeel gaat.
Het telefoonhokje heeft warme kleuren, terwijl de rest van de gebouwen allemaal de koude kleur blauw bevatten. Hierdoor springt het eruit.
The Gherkin heeft van de gebouwen het grootste contrast van donker naar licht en staat vooraan. Hierdoor valt dit gebouw meer op dan de andere gebouwen.
Het rood/roze en blauw komt het meeste terug omdat die kleuren voorkomen in de Engelse vlag.


Kleurvarianten op deze illustratie
Het is me opgevallen dat het gebruik van kleur in een illustratie veel verschil kan maken. Zo valt de zon in de eerste illustratie van deze kleurvarianten meer op dan de rest van de illustratie. De telefooncel en The Gherkin zijn minder goed te zien, doordat alles dezelfde kleur heeft. Bij de illustraties met twee kleuren vallen de zon en de telefooncel het meeste op, omdat die een andere kleur hebben dan de rest van de illustraties.





De komende illustraties maken deel uit van een serie. Deze illustraties gaan over mij en dezen zijn voor mijn portfoliowebsite gemaakt. In elke illustratie komt mijn silhouet voorbij; een keer op het land, een keer in de zee en een keer in de lucht. Fantasierijke illustraties.
Hier zie je bergen en een zonsondergang.
Om de illustratie diepte te geven heb ik de bergen schaduw gegeven.
Mijn silhouet is donker en koud, omdat ik in de schaduw zit. De rest van de bergen en de achtergrond zijn warm.
Op de zon zit een extra gloed om deze extra eruit te laten springen.
Ik heb gekozen voor hele lichte sterren, omdat ik de aandacht wil vestigen op de zon en de kleuren in de illustratie.


Dit was een impulsieve creatie die in mij opkwam door, door Pinterest heen te scrollen. Vanuit het idee van een Melkweg ben ik gaan ontwerpen, gelijk in Illustrator.
Ik heb gekozen voor roze, paars en donkerblauw. Donkerblauw is de kleur van de sterrenhemel en de nacht. Door de paars en blauw
lijkt het net een Melkweg. Zo weet je dat dit het heelal voor moet stellen.
Ik heb gekozen om twee planeten te plaatsen die in een baan zweven met mijn planeet. Deze planeten heb ik een verloop gegeven
om meer contrast toe te voegen, zodat ze niet overvloeien in de achtergrond en bijna niet te zien zijn.
Ik heb vooral koude kleuren gebruikt in deze illustratie.




Ook deze illustratie was een impulsief idee die ik gelijk uit ben gaan werken in Illustrator.
Ik heb gekozen voor de koude kleuren paars en blauw. Door de roze, warme, vissen toe te voegen vallen dezen extra op.
Ook zie je licht de bellen in het water van de vissen. Dit maakt de illustratie compleet.
Ik heb naast de vissen ook nadruk gelegd op de zon, door een gloed op het water te plaatsen.
De sterren heb ik heel subtiel aangebracht zodat die niet afleidend werken.
Door de gloed op het water en het verloop van donker naar licht lijkt het op water.


Hier heb ik gekozen voor natuurlijke kleuren om eens iets anders te proberen. Ik merk dat ik toch weer graag terug wil naar felle en fantasierijke kleuren.
Ik heb gekozen om de zonnestralen als bolletjes te laten zien. Hierdoor lijkt het op golden hour. Je ziet hier bergen, iets wat vaak terugkomt in mijn illustraties. Hier valt het silhouet het meeste op. Deze is het donkerst en staat in het midden. De zon valt minder op door de lichtblauwe lucht.
In deze illustratie heb ik hele andere kleuren gebruikt dan in de vorige illustraties. Dit is vele minder fantasierijk door de aardse kleuren. Daarom heb ik besloten om deze opnieuw te kleuren.
Hier zie je weer dat door kleurverandering andere dingen eerder opvallen. Hier valt namelijk de zon het meeste op, en lijkt het zelfs op een maan door de blauwe kleur. Het silhouet valt een stuk minder op.


Overige schetsen die ik niet in Illustrator gemaakt heb

Webdesign

Wireframes
Ik heb een website gedesignd waar ik mijn illustraties op kan plaatsen. Ik ben begonnen met het maken van wireframes. Dezen heb ik getest.
Homepagina
Illustratie pagina
Over mij pagina

Deze wireframes heb ik na de test opnieuw gemaakt met behulp van de testresultaten.
Homepagina              Illustratiepagina       Over mij pagina

Deze wireframes heb ik in Adobe XD gemaakt. Met dit programma ga ik een prototype maken voor mijn website.
Daarna ben ik deze wireframes gaan invullen. Ik heb geprobeerd een carrousel effect toe te voegen aan mijn website, maar dat zag er niet mooi uit. Daarom ben ik overgegaan naar het parallax effect.

Carrousel
Klik hier voor de eerste carrousel en hier voor de tweede

Parallax effect
Om het parallax effect te kunnen creëren moesten de illustraties uit elkaar gehaald worden, zodat er verschillende lagen ontstonden. Door deze lagen anders neer te zetten op de tweede pagina van het wireframe en daar een auto-animate overgang aan toe te voegen die op tijd gaat, creëer je het parallax effect.
Hieronder zie je de verschillende stukjes pagina met de verschillende effecten.
Bij dit parallax effect heb ik alle lagen op de tweede pagina omhoog geplaatst, zodat portfolio tevoorschijn komt.

Bij dit parallax effect heb ik de planeten verplaatst en komt er een gloed tevoorschijn die over de twee planeten heen gaat.

Voor het laatste parallax effect heb ik de vissen apart geëxporteerd. Hierdoor kon ik deze apart verplaatsen en lijkt het net alsof ze wegzwemmen. De rest van de lagen gaat omhoog en het water haalt de lucht weg.

Hier zie je de eerste parallax versie. Deze werkte nog niet helemaal zoals ik wilde.

Hier zie je de tweede poging van het toepassen van het parallax effect en tevens ook mijn uiteindelijke website.

Dit is het uiteindelijke prototype voor mijn website geworden.
Klik hier om het parallax effect en de portfoliowebsite zelf te bekijken.
Designportfolio 2021
Published:

Designportfolio 2021

Published: