user's avatar
Nintendo Switch Lite, mai mic, mai ușor
Nintendo Switch Lite, mai mic, mai ușor
Gigantul japonez a lansat consola de jocuri Switch în două variante: Nintendo Switch în 2017, urmată, doi ani mai târziu, de Nintendo Switch Lite. Există mai multe diferențe între ele, dar cea mai importantă este faptul că Nintendo Switch Lite nu poate fi utilizată decât ținută în mână, nu și conectată la TV.

Ecranul are aceeași rezoluție (1280x720), dar nu și aceeași mărime (5,5 inci față de 6,2 inci pentru Nintendo Switch), iar bateria îi dă o autonomie mai mare lui Switch (în medie cu o oră de funcționare în plus). De altfel, procesorul este același – un Nvidia Tegra.

Consola Nintendo Switch Lite este și considerabil mai ușoară, nu doar mai mică, cântărind aproximativ 273 grame față de cele 400 ale Switch-ului normal cu Joy-con incluse.
Nintendo Switch Lite nu este pentru cei care își doresc să joace și acasă pe un ecran mare, și implicit gama de jocuri pe care le puteți juca este limitată la cele handheld. 

Sigur, vorbim de o flexibilitate mai mare mai ales pentru cei care călătoresc foarte mult, dar în vremea pandemiei principalul său atu – portabilitatea – nu mai este atât de important. În plus, ai nevoie de ochi buni pentru un ecran mai mic, mai ales în jocurile cu mult text.
În cazul în care v-ați gândit că ar putea fi un cadou bun, trebuie să aveți în vedere că Nintendo Switch Lite este concepută ca o consolă pentru joc individual, nu cooperativ. Nu vorbim aici pur și simplu despre o versiune mai mică a lui Nintendo Switch, ci de un alt concept.
Astfel, lipsesc de la apel mai multe accesorii sau periferice, cum ar fi Joy-con-urile detașabile, sau vibrațiile. În plus, ecranul este mai puțin luminos. Dar, ca și la Nintendo Switch, deși există conectivitate, nu pot fi folosite căștile Bluetooth, o alegere cel puțin ciudată din partea gigantului japonez.

Plasticul utilizat nu pare a fi de aceeași calitate ca la fratele mai mare, însă se simte mai bine în mână și unii gameri vor aprecia prezența controllerului în cruce din partea stângă, o veste bună pentru jocurile de combat, mai ales.

Evident, dacă bugetul este o condiție foarte importantă, nu există discuții – Nintendo Switch Lite costă aproximativ 200 euro, este mai ieftin deci cu cam 100 euro decât modelul normal, aflat la a doua generație deja.

Un lucru este sigur - Casa lui Mario nu lucrează în pierdere, și Nintendo Switch Lite este un nou succes.
#nintendo #switch #light #consola #hardware
Nintendo Switch Lite, mai mic, mai ușor
0
4
0
Published:

Nintendo Switch Lite, mai mic, mai ușor

0
4
0
Published: