Robert Nilsson's profile
Den blå manualen – MFF
Grafiska riktlinjer för Malmö FF
 
2009 fick jag det ärofyllda uppdraget att skapa Malmö Fotbollförenings visuella riktlinjer för klubbens all kommunikation. Bevara och modernisiera fotbollklubbens otroliga historia i ett tidlöst uttryck för framtiden.
Ett stort arbete där många olika parametrar var tvugna att fungera ihop. Alla regler som satts skulle kunna hållas och arbeta ihop för att få en tydlig, samlad och enhetlig profil som skulle represernera Sveriges anrikaste fotbollsklubb – Malmö FF. 
 
Resultatet – "Den blå manualen" på nästan 100 sidor – är gjord i sammarbete med Malmö FFs kommunikationschef Per Welinder. Fanktastiskt bra skivna förklarningar av copywriter Malin Kilström. Och ett tålmodigt precisionsarbete av originalare Gustav Kronstål
 
Om Malmö Fotbollförening: Ända sedan klubben grundades 1910 varit en av Sveriges ledande fotbollsklubbar. MFF har vunnit Allsvenskan 20 gånger och Svenska Cupen 14 gånger, leder den svenska maratontabellen och är den enda svenska fotbollsklubben som spelat final i Europacupen, som numera heter Champions League.
Den blå manualen – MFF
22
1.6k
2
Published:

Den blå manualen – MFF

Skapa Malmö FFs visuella riktlinjer för klubbens all kommunikation. Bevara och modernisiera fotbollklubbens otroliga historia i ett tidlöst uttry Read More

22
1.6k
2
Published: