Within the dense forest of tall trees, a lonely narrow gap reveals a tiny section of blue sky, at the very limit of the hilltop.
There, in that forgotten space sits the new chapel, looking towards the rising sun of the east, and facing only the unique landscape.
The purity and simplicity of the function of this project is translated in its minimal design. The chapel's structure consists of a perforated wooden façade, allowing the surrounding landscape to enter into the interior space and become a part of it. Along with the landscape, the facade's openings allow the sunrays to sneak into the interior, illuminating the holy space and ornamenting it with the shadows of the surrounding tree branches.
During the night, the radiant interior casts a warm glow from the chapel into the dense forest, radiating the surrounding like a campfire. 
To reinforce the sense of holiness and disconnection, the structure is elevated 1.6 meters above the ground level. Visitors can only enter the chapel by bowing their heads, as a sign of respect to the holy space. In addition, a buffer-zone was implemented to separate the outdoors from the interior space, and to create a sense of filtration between the outer world and the holy space. 
Earth
814
6.2k
25
Published:

Earth

814
6.2k
25
Published: