Advarsel bell: RBI rødt flagg 20:80 boliglån ordninger
the avanti group article code 81345782170
MUMBAI: Reserve Bank i India (RBI) ønsker banker og kjøpere å være skeptisk til den såkalte '20:80, 25:75' ordninger som standard av byggherrer kan påvirke kreditt profilen til låntaker og utsette bredden til høyere NPAs og mulig avledning av midler. Eiendomsselskaper har tilbudt ordninger kalt 20:80 og 25:75 der verktøyet godtar å betale renter på låntakers lån for en bestemt periode.
 
Kjøperen betaler 20% forhånd og banken utbetaler hele lånet til byggmester gjennom enkelt. Byggmesteren finansierer konstruksjonen av prosjektet med penger, og godtar å betale renter på vegne av låntaker til banken. Banker som ICICI Bank og Axis Bank har vært utlån under disse ordningene i håp om å øke tempoet i hjem lån utbetaling.
 
Landets eldste boliglån, boligfelt Finance Corporation driver også disse ordningene med Velg byggherrer skjønt leder Deepak Parekh advart mot slike ordninger i sitt brev til aksjonærene i år. "Dette vil ha en negativ innvirkning på eiendomsutviklere kontantstrømmer som disse finansiering ordninger var slik at de kan forbedre salgsvolum," sa Ramesh Nair, COO på eiendom rådgivning Jones Lang La-Salle. Nair sa at renten er allerede på vei nordover, og at realtors' tilgang til likviditet er tørke opp.
 
RBIS fastsatte 5% Grenseverdi for kommersielle eiendomsmeglingstjenester sektor er nådd av mange långivere, la han til. I en sen kveld tirsdag, sentralbanken advarte at enhver forsinkelse i utbetaling av byggmester under ordninger vil gjenspeile dårlig på låntakere kreditt bureau rapporten-noe som långiverne stole på å sjekke en persons kredittverdighet før utlån. «En forsinket betaling av utviklere/byggherrer på vegne av individuelle låntakere banker kan føre til lavere kredittvurdering/scoring slike låntakere kreditt informasjon selskaper som informasjon om vedlikehold av lån blir videresendt til CICs regelmessig,'' sentralbanken sa.
 
«I tilfeller hvor banklån er også utbetalt forhånd på vegne av sine individuelle låntakere i et engangsbeløp til byggherrer/utviklere uten noen kobling til faser av konstruksjon, banker kjører uforholdsmessig høyere eksponeringer med samtidig risikoen for avledning av midler,'' lagt det. RBI advarsel økt håp om et fall i skyhøye eigedomsprisane på grunn byggherrer manglende evne å holde på høyere priser.
 
Fast Eiendompriser i byer som Mumbai har fortsatt å forbli høy til tross for en skarp nedgang i økonomisk vekst, stigende renter og utsiktene til arbeidsplasser. "For meg teaser produkter, av noen art innebærer risiko. Kunder må være forsiktig i 'for-godt-å-betrue' type produkter. Låntakere ikke må være blinkered til å tro at det er ingen risiko når utviklere tilbyr å betale renter på en låntakers lån i en angitt periode,"skrev Parekh i sin juni brev til aksjonærene.
 
"Låntakere må være forsiktig fordi hvis en utvikler utsette betalingen, æren byrå rapporterer reflektere dette i låntakers poster, og dermed påvirke hans eller hennes kredittverdighet," skrev han.
 
Tidligere hadde RBI sprakk ned på dual-rate ordningen - fast og flytende - ved å øke klargjøring kravet, tvang bankene å trekke disse ordningene. "Med dette trekket, sentralbanken har forsøkt å slå ned på bankene. Bankene har vært kategorisering lånene som detaljhandel lån mens 80% av lån betjenes av utviklere. Dette gir bankene fordeler på lån klassifisering og hovedstad tildeling som ellers måtte bli klassifisert som eiendomsmegling eksponering,'' sa detaljhandel hodet av en privat sektor bank.
Advarsel bell: RBI rødt flagg 20:80 boliglån ordninger
0
69
1
Published:

Advarsel bell: RBI rødt flagg 20:80 boliglån ordninger

MUMBAI: Reserve Bank i India (RBI) ønsker banker og kjøpere å være skeptisk til den såkalte '20:80, 25:75' ordninger som standard av byggherrer k Read More
0
69
1
Published: