OOR?
Voor deze opdracht leggen we ons oor te luisteren in de wereld van de popmuziek. OOR is een Nederlands muziektijdschrift die maandelijks interviews met artiesten, signalementen, achtergrondartikelen, historische specials en recensies van albums aanbiedt. Het aanbieden van een muziekbeleving die een blik geeft achter de schermen en in het hoofd van de muziekanten is één van hun sterk punten. De focus van het magazine ligt op popmuziek, in de brede zin van het woord, denk dus eveneens aan Indie, Rock, Soul en R&B, ... Het tijdschrift heeft bovendien een stevige geschiedenis, want het bestaat al sinds 1971. OOR kan dus rekenen op heel wat trouwe lezers en omschrijft zichzelf als: OOR is passie voor ‘de betere’ muziek. Wie van muziek houdt, leest OOR.

De opdracht
De site van OOR is aan een grondige restyling toe.  Het moet een overzichtelijker en aantrekkelijker product worden die zowel online en offline met elkaar verbindt. Ze merken dat ze  hun lezerspubliek nog een stevige achterban vormt, maar ze door de concurrentie van de vele andere platformen niet altijd gading vinden bij de jongere generatie (20-30). 

Ze willen zich sterker profileren online, waar je getriggerd zou moeten worden om meer lezen. De inhoudelijke meerwaarde van het magazine moet ervoor zorgen dat er een vertrouwensband ontstaat met de lezer.  Dit zou op termijn moeten leiden tot een hogere verkoop.  Retentie blijft dus nog steeds een belangrijk punt. 

Resultaat


Thanks!
OOR.nl
4
19
2
Published:
user's avatar
Jasper Vermeulen

OOR.nl

4
19
2
Published:

Tools

Creative Fields