REBRANDING
Master
Master meubel is al jaar en dag een gevestigde design winkel in Turnhout. Met de fijnste selectie aan designers, een eigen atelier en een sterk team interieurarchitecten kunnen zij de droom van menig design liefhebber werkelijkheid doen worden.

Het verhaal
De originele huisstijl voor Master bestond al vele jaren. Doorheen die tijd waren de verschillende grafische elementen wat door elkaar geraakt. Niemand wist nog precies hoe de huisstijl 'juist' gebruikt moest worden, en daardoor werden de verschillende elementen wat door elkaar gehaald. De opdracht was voornamelijk om terug orde te scheppen en duidelijkheid te creëren. 
Het ontwerp
Kleuren
De kleuren die Master gebruikte waren zwart en wit. Ik wou nog een kleur toevoegen om het geheel minder hard te maken. Ik zocht naar een overgangskleur die warmte kon brengen maar tegelijk tijdloos was. Ik koos voor een warm grijs. 
Het grijs werd de hoofdkleur. De grafisch elementen in het warme grijs vormen een kader om naar Master te kijken, om Master te beleven.
In het drukwerk vertaalt het grijs zich in het gebruik van ​​​​​​​Arjowiggins papier (Curious Collection, Matter, Color: Andina Grey). Dit papier heeft niet alleen een mooie diepe kleur, maar ook een ruwe textuur. Het spelen met texturen binnen een sober kleurenpallet creëert wat meer diepte. 
Logo
Het logo werd origineel ontworpen als het woord 'Master' uitgeschreven in een kalligrafisch schrift. De vierkanten eronder waren initieel bedoeld om in te vullen met beelden. Daarin konden bv. de foto's van de masters (designers) geplaatst worden. De vierkanten konden, los van het logo, gebruikt worden als grafisch element. Doorheen de jaren werden het logo en de vierkanten echter onafscheidelijk. In bijna alle communicatie werden ze samen gebruikt.

Ik koos ervoor om beide elementen terug te scheiden. Het logo staat sterk genoeg op zichzelf. De vierkante elementen vervormde ik tot verschillende vormen. Die vormen kunnen alleen, per twee of met meerderen tegelijk gebruikt worden in een beeld. Het maakte de huisstijl terug wat levendiger.
Letter
In de letters zocht ik enerzijds het gevoel van een 'kennis van zake' en anderzijds een 'open toegankelijkheid'. Master profileert zich als een winkel met een jarenlange kennis van design. Daarnaast proberen zij ook jongere klanten te bereiken met design in een lagere prijsklasse. De letter moest beide doelgroepen aanspreken. 

Ik vond de oplossing in de combinatie van een Cormorant Garamond als letter voor titels, aangevuld met de Griffith Gothic voor de doorlopende tekst.


Grafische elementen
De grafische elementen kunnen op verschillende manieren toegepast worden. Ze kunnen zowel positief als negatief gebruikt worden: als een vorm op zichzelf, of als kader om door te kijken. 
Implementatie
Voor de implementatie werkte ik samen met Shannen Smets die freelance voor Master werkt. Door een goede communicatie konden we samen een goed resultaat bereiken.
In de woorden van Goele (managing director Master): 
“Ik vond het fijn om samen te brainstormen en te bouwen naar een mooi resultaat. Jij stuurde daarbij in de juiste richting....omhoog dus.”

Benieuwd naar de design meubels bij Master? Die vind je hier: https://www.mastermeubel.be/
Diensten:
Branding huisstijl (lettertype, kleurenpalet, beeldgebruik, huisstijlgids)
en logo (verschillende logo’s: staand, liggend, voor web en print, enkel beeldmerk)
Extra’s ontwerp vrachtwagen, flyer, visitekaartjes, draagtas, farde
Master
Published:

Master

Published: