ilayda goker's profile

Corporate social responsibility

Logo;
Tasarlanan  logo  hayal gücü kavramı üzerinden üç temel kavramın üzerinden yola çıkıldı. Hayal gücü iki faktörden
oluşur;
I.    Dış faktör (çocuğun çevresi)
II.    İç faktör (onun dünya ile ilgili izlenimi)
 olarak iki guruba ayrılmaktadır.Logonun etrafını çevreleyen çemberin üzerindeki geometrik şekiller iki ayrı anlam içermektedir . Bunlardan birincisi alman ana okul öğretmeni olan Froebel tarafından bulunup ve geliştirilen  Bloklar (oyunu) ilk olarak Froebel (1885) tarafından eğitimsel bir amaç ile kullanılmaya başlanmıştır. Bu blokların pskolojik etkileri zamanla araştırılmış ve çocuk gelişiminde önemli bir yere sahip olduğu tespit edilmiştir. Dünyada yapılan araştırmalar incelendiğinde blok oyunlarının çocukların; matematik becerilerini geliştirdiğine, görsel ve mekânsal algılarını geliştirerek hafızalarını güçlendirdiğine soyut düşünceyi geliştirdiğine çocuğun yaşı büyüdükçe daha karmaşık yapılar inşa e iğine yönelik çalışmaların yapıldığı görülmektedir. 
Logoda bulunana ikinci anlam ise daire , kare ve üçgen şekilleri bloklara gönderme yapmaktadır. Şekiller sırayla 
I.    Çocugun kendi içinde gelişen hayal gücünü 
II.    Dış faktör (çocuğun çevresi) hayal gücünü
III.    Okulun ona kattıkları (başarıları)  
Simgelemektedir.
Logo için  ihtiyaca göre kullanabilinicek üç farklı renk bulunmaktadır 
Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitimin genel ve temel amacı; 0-6 yaş arası çocukların bakım ve korunma ihtiyaçlarını karşılamak; zihinsel ve sosyal-duygusal alanlarda gelişmelerini sağlamak ve ilköğretime hazırlamaktır. Yaşamın sihirli yılları olarak adlandırılan bu dönemde, çocukların gelişimini en iyi şekilde desteklemek ve potansiyellerini en üst seviyeye ulaştırmakta eğitimciler kadar ebeveynlere de önemli sorumluluklar düşmektedir. Günümüzde ebeveynler nitelikli bir okul öncesi eğitim sürecinin ayrılmaz parçası olarak kabul görmektedirler.
Türkiyede ki eğitim sistemi hakkında yapılan araştırmalarda ki en önemli sorunlardan biri okul öncesi eğitim alan çocukların oldukça az olmasıydı. Son zamanlarda bu durumda artış gözlemse bile hala birçok veli maddi yetersizlik veya gereksiz gördüğünden dolayı çocuklarını bu gibi eğitimlere yönlendirmiyorlar. Okul öncesi eğitim bir çocuğun aslında bütün temel kavramları beyinin sağlıklı bir şekilde gelişip ileriki okul hayatına hazırlandığı yer diyebiliriz. Türkiyede ve genel olarak dünyada bu gibi okullar öğrenme , bilgi edinme eylemini  çocukları son derece kısıtlayarak pskolojık baskı veya arkadaşları içinde bir yarış haline getirerek öğretmeye çalışılınıyor ve sonuç büyük bir başarısızlık oluyor.Bir çocuk her anlamda özgürce hayal edebileceği bir ortamda yetişmeliki hem ileriki okul hayatında hemde sosyal anlamda kendinden emin adımlarla ilerleyebilsin.
Kısaca haya gücü özgürce hayal edebilme kavramı projenin en temel kavramlardan biri. Hayal gücü kavramı genel olarak ele aldığımızda çoğu insanda ilk akla geldiğinde sadece sanat gibi alanlarda kullandığımız bir kavram olarak aklımıza gelmekte fakat bir bireyin sayısal anlamda problem çözebilme yeteneğinin gelişebilmesi içinde hayal gücünü son derece kullanması önemli. 

Okullarda eğitim seviyesi oranını yükseltmek ve doğuştan engelli (kaynaştırma öğrencileri) için de velilerin erkenden önlem almalarını sağlayarak küçük yaşta büyük problemlerin onüne geçilmesi hedeflenmekte. 
Corporate social responsibility
Published:

Corporate social responsibility

Published: