• Add to Collection
  • About

    About

    Environmental and equipment design project developed for the new science library in the Pavilion of Knowledge.
    Published:
To be or not to be
 
 
Environmental and equipment design project developed for the new science library in the Pavilion of Knowledge. The intention was to have a sense of "discovery" when entering in this room, to find the books we have to walk along the space.
We deliberated wanted to conceal the books in order to avoid the normal bookshelf imageof libraries. The contrast between the black on one side and the white on the other, emphasizes the notionof being or not being. Two words are placed on the white surfaces of the shelfs, "library" and "investigate",and encyclopedia definitions, such as "to question", "to know", etc in portuguese and english. We also designedthe tables that are made in lacquered aluminum.
 
 
Biblioteca do Pavilhão do conhecimento, 2012, Lisboa Portugal
Environmental

Design director:
Designers: