Project Views
Appreciations
Followers
Following
914
Fimera Design Studio Ltd е студио за интериорен, графичен и продуктов дизайн.
Във Fimera създаваме уникално дизайн изживяване за Вас и Вашите клиенти чрез реализацията на неповторими … Read More
Fimera Design Studio Ltd е студио за интериорен, графичен и продуктов дизайн.
Във Fimera създаваме уникално дизайн изживяване за Вас и Вашите клиенти чрез реализацията на неповторими концепции за обществени и лични пространства, мебели и продукти.
Вярваме, че качеството на изпълнение е важно не по-малко от гениалността на идеята и предлагаме цялостна услуга от корпоративна идентичност и проектиране на пространството до избора на най-малкия детайл от oбзавеждането и неговата реализация.
Студиото е създадено през 2006 г. Екипът на Fimera се състои от креативни дизайнери, които намират свобода да разгърнат потенциала си и имат амбицията да предлагат иновативни концепции, в които визията на дизайнера е равностоен партньор на идеите на клиента.
Днес Fimera е сред най-търсените и продуктивни студиа в България, с портфолио от над 100 обекта и запазено място на страниците на списанията за архитектура и дизайн. Проектира с еднаква страст и вдъхновение както мини апаратаменти, така и луксозни хотелски комплекси, заведения, магазини, офиси и обществени сгради.
Fimera твърди, че няма универсална формула за добър дизайн. Започва всеки нов проект на чисто и безусловно избира експеримента пред проверените и сигурни начини. Защото вярва, че само така можеш да надскочиш себе си.

Функция. Добрият дизайн е функционален и следва нуждите и начина на живот на клиента. Затова предивсичко ние питаме (за всичко, абсолютно всичко!) и слушаме внимателно. Мислим за бъдещето наравно с настоящето. Вдъхновяваме се от хората, които ще го обитават, използват и искат да се чувстват удобно в него.

Фантазия. Добрият дизайн е дизайн с въображение и силна идентичност. Търсим неочаквани детайли, малки провокации, нетипични решения. Стремим се да забравим стереотипите. Крайната ни цел е дизайн, който се отличава веднага, от пръв поглед.

Форма. Добрият дизайн е красив. Единствените правила, които никога не нарушаваме, са естетиката и хармонията. За сметка на това обичаме редовно да опровергаваме мита, че красотата струва скъпо.
Read Less
Member since: