Project Views
Appreciations
114
Followers
16
Following
53
Graphic design
20 års erfarenhet som grafisk formgivare.
Art Direction, Berghs School of Communication.
Illustration, Berghs School of Communication.

Fine art
Började tidigt använda pennan som mitt uttrycksmedel och det har blivit en del av mitt liv. När jag var 16 år började jag måla hos konstnären Jörgen Salmos… Read More
Graphic design
20 års erfarenhet som grafisk formgivare.
Art Direction, Berghs School of Communication.
Illustration, Berghs School of Communication.

Fine art
Började tidigt använda pennan som mitt uttrycksmedel och det har blivit en del av mitt liv. När jag var 16 år började jag måla hos konstnären Jörgen Salmose en naturmålare som har betytt mycket för min konstnärliga utveckling. Även om jag i dag inte alltid använder mig av att spegla naturen naturalistiskt så är det där jag hämtar mycket av min inspiration och använder mig mycket av den teknik som Jörgen lärde ut.
Jag älskade skiftningarna mellan ljus och mörker och drivs av färgernas energi. Kan sitta ute i naturen och målat och sen måla liknande motiv fast med intensivare färger hemma i ateljen. Känner även en drivkraft i att spegla hur vi lever idag.
-94 började jag på Konst-drama linjen på Blekinge läns folkhögskola. Konst läraren var Set Söderholm. Det var en underbar tid att bara få syssla med konsten och prova en mängd olika tekniker.
Grafisk form blev mitt yrkesval men va under några år engagerad i konstföreningen IKIS, Internationella konstnärer i sverige.
Sommaren 2012 va min första kurs i porträttmåleri teknikenn "Sight Size" med
Inger Hodgsons som utbildat sig i Florens.

Exhibitions
1993 Ekets Bibliotek
1995 Sparbanken Gripen, Örkelljunga
1995 Polishögskolan, Stockholm
1995 Kafé 3G, Karlskrona
1997 Konstruktions Bakeliten AB, Örkelljunga
1997 Annas Guld, Örkelljunga
1997 Sparbanken Gripen, Örkelljunga
1998 VR-Center, Kristianstad
1998 Sparbanken Gripen, Örkelljunga
1999 P&L Nordic AB
GROUP EXHIBITIONS
1999 Massmanska Kvarnen Ronneby
2001-03 Konstrundan Söderåsen, Herrevads kloster

Education
2015 Positionera varumärken, Berghs School of Communication
2012 Illustration, Berghs School of Communication
2010 Art Direction Berghs School of Communication
1999 Layuot-påbyggnadskurs,POPULÄR KOMMUNIKATION
1998-99 Webbdesign, 3D grafik, VRTK VR-Center Kristianstad
1997 Arbetsvetenskap, Halmstad Högskola. 10p
1995-97 Samhällsvetenskaplig gymnasieutbildning.3 år.
1994-95 Art School, Blekinge län
1989-92 landscape painting Teaching, Jörgen Salmose

Grafisk formgivare
I 20 år har jag har arbetat med grafisk form och marknadsföring. Under denna perioden har jag kompletterat mina erfarenheter med studier på bl.a. Berghs School of Communication, Art Direction, Illustration och Positionera varumärken. Jag söker ständigt nya utmaningar, på och utanför min arbetsplats. Det kan innebära allt från seminarium, mässa, bloggar, trendspaning eller besök på konstmuseum och gallerier.
Jag arbetar i dag på Biltema Nordic Services AB som grafisk formgivare.
Förpackningar, annonser, broschyrer, katalog. Jag deltar i produktutvecklingen, tar fram mönster och illustrationer till nya produkter. Mina främsta arbetsuppgifter är ett ansvarsområde för förpackningar område Fritid, hem, teknik, sport, cykel, leksaker, jakt, husdjur. Jag framställer tryckfärdigt material, tar fram mallar och ny design. Varje år tar Biltema in ca 3000 nya artiklar i sitt sortiment, plus gamla artiklar som byter leverantör. Produktionsnivån är hög. Jag arbetar självständigt och sköter den grafiska produktionen. Inköparna är min beställare. Skribent förser mig med texter och fotograf med bilder. Jag får “die cut” från leverantör och layoutar förpackningar, maskinskyltar, manualer och illustrationer. Jag svara för att allt förpackningsmaterial produceras och följer Biltemas grafiska profil. Programmen jag arbetar i är främst Adobe CC.

-98 Började jag arbeta som grafisk formgivare på ett utbildnings företag och programutvecklings företag P&L. Här gjorde jag kundtidning, annonser, utbildningsmaterial och de grafiska bitarna i dataprogrammen.
-02 - 05 Arbetade jag på Härliga Hem. Annonsering och inredning av butik.
-05 Började jag arbeta som grafisk formgiva på Biltema Nordic Services AB. Här har jag gjort allt från katalog, broschyrer, annonser, butiksmaterial till förpackningar och produktdesign. Under mina år på Biltema har företaget expanderat från en handfull butiker till över hundra butiker i hela Skandinavien. Read Less
Member since: