Project Views
849
Appreciations
98
Followers
14
Following
44
Graphic design
18 års erfarenhet som grafisk formgivare.

Art Direction, Berghs School of Communication.

Illustration, Berghs School of Communication.

Fine art
Jag började tidigt använda pennan som mitt uttrycksmedel och det har blivit en del av mitt liv. När jag var 16 år började jag måla hos konstnären Jörgen … Read More
Graphic design
18 års erfarenhet som grafisk formgivare.

Art Direction, Berghs School of Communication.

Illustration, Berghs School of Communication.

Fine art
Jag började tidigt använda pennan som mitt uttrycksmedel och det har blivit en del av mitt liv. När jag var 16 år började jag måla hos konstnären Jörgen Salmose en naturmålare som har betytt mycket för min konstnärliga utveckling. Även om jag inte i dag använder mig av att spegla naturen naturalistiskt så är det där jag hämtar mycket av min inspiration och jag använder mig mycket av den teknik som Jörgen lärde ut. Jag var elev hos honom i 3-4 år. Jörgen Salmose är i dag bosatt i Röstånga där han har sitt galleri Kolema.
Jag älskade skiftningarna mellan ljus och mörker. Jag drivs av färgernas energi. Jag kan sitta ute i naturen och målat och sen kom hem och måla liknande motiv fast med intensivare färger. Idag känner jag en drivkraft i att spegla hur vi lever idag.
-94 började jag på Konst-drama linjen på Blekinge läns folkhögskola. Konst läraren var Set Söderholm. Det var en underbar tid att bara få syssla med konsten och prova en mängd olika tekniker.

Arbetslivet
-98 Började jag arbeta som grafisk formgivare på ett utbildnings företag och programutvecklings företag P&L. Här gjorde jag kundtidning, annonser, utbildningsmaterial och de grafiska bitarna i dataprogrammen.
-02 - 05 Arbetade jag på Härliga Hem. Annonsering och inredning av butik.
-05 Började jag arbeta som grafisk formgiva på Biltema Nordic Services AB. Här har jag gjort allt från katalog, broschyrer, annonser, butiksmaterial till förpackningar och produktdesign. Under mina år på Biltema har företaget expanderat fåra en handfull butiker till över hundra butiker i hela Skandinavien. Read Less
Member since: