Showcase & Discover Creative Work Sign Up For Free
Hiring Talent? Post a Job

Bēhance

  • Supervised Apartments

    Bilbao

  • The program called for a supervised apartment complex with parking spaces and various polyvalent uses in a fully accessible environment. The lot, on the other hand, required the design of a building facing two opposite streets with 7meters height difference between them- the higher one facing the city’s urban fabric, and the lower facing Bilbao’s under renovation riverside.

    Our design takes advantage of the existing levels and nature of spaces; thus, the main entrance is located along the more urban street, while parking is accessed through the lowest level. The building is organized around two blocks which conform an inner patio. The apartment’s façade respond their orientation adding a flexible filter to the south which can control the amount of light and heat into the building depending on the actual demand.