Showcase & Discover Creative Work Sign Up For Free
Hiring Talent? Post a Job

Bēhance

  • STASH

    Stash sells modern bags. Most shops display bagsperched on a shelf. But bags do not 'perch' when they are worn; they hang. Forthis reason, Maurice Mentjens wanted a hanging display for the bags in Stash.The idea was quickly conceived to work with magnets, with which the bags couldbe 'stuck' to steel plates. Customers could then remove each bag from the wallto look at it and then stick it back in place. In this way, optimum use couldbe made of the entire wall surface of the fairly limited space (33 m2) for thepresentation of the bags.
     
    In the middle of the shop are two steel covessuspended from the ceiling with pedestals underneath for the eye-catchers. Thisincreases the presentation surface area still further, as well as adding astrong architectural element. This creates two passageways with a large mirrorwall at the end, making the shop appear much larger (longer).
     
    The cove and pedestal theme can also be seen in theshop window with a smaller space in between. This adds more intrigue, as itdistinguishes the shop window from the shop itself and also restricts the viewof the counter (which has its back facing the window) from outside the shop.
     
    The red coating on the walls and ceiling makes theshop very appealing to passers-by. Moreover, this colour perfectly complementsthe often bright colours of the trendy bags sold at Stash. The floor, counterand pedestals fit in seamlessly due to their grey PU coating. The rounded joinsbetween the ceiling and the walls and coves gives the interior the appearanceof having been pressed out of an extrusion mould. Lastly, above the counter arestorage cupboards, hidden behind the red steel plates.


    winner of the design award of the federal republic of germany 2007
    winner of the dutch design award 2005

    photos: Arjen Schmitz
  • The idea was quickly conceived to work with magnets, with which the bags could be 'stuck' to steel plates. 
  • In the middle of the shop are two steel covessuspended from the ceiling with pedestals underneath for the eye-catchers.
  • two passageways with a large mirrorwall at the end, making the shop appear much larger (longer).