Showcase & Discover Creative Work Sign Up For Free
Hiring Talent? Post a Job

Bēhance

  • SKIN
     

    Environmental design project developed in partnership with the architect João Luís Carrilho da Graça, 
    for a multipurpose room, the foyer of the Pavilion of Knowledge, a science museum in Lisbon. The intention, due to the versatility on the usage of this space, was to create a texture for a perforated wall with acoustic
    and lightning purposes. 
    The theme, ASCII (American Standard Code for Information Interchange) is an analogy to museum intents
    of sharing information. By creating different pattern densities with bigger or smaller cuts, acoustic percentages 
    and the openings in the window areas of the rear rooms were managed. LED white lightning between the wall and the SKIN was balanced with natural light.
     
     
    Pavilhão do Conhecimento (Knowledge Pavilion), 2010, Lisboa, Portugal
    Environmental
    Client: Ciência Viva
    Partners: JLCG Arquitectos
    Design director: Nuno Gusmão
    Designers: Giuseppe Greco, Vera Sacchetti, Miguel Matos
    Photos: RGFA