Showcase & Discover Creative Work Sign Up For Free
Hiring Talent? Post a Job

Bēhance

2012: RITUALS Amsterdam Cosmetic Enterprise head office

  • 3063
  • 146
  • 9
  • RITUALS Cosmetic Enterprise AMSTERDAM
     
    Amsterdam, December 2012
     
    M+R interior architecture advised and designed a whole new innovative office concept for the head office of the cosmetic enterprise Rituals in Amsterdam. The office is located in three old combined Cannel Houses located at the famous Keizersgracht in Amsterdam. In close cooperation with the styling department of Rituals, M+R created a new phase of the corporate identity of Rituals by using wood and stone elements. 
    The new head office of Rituals is located on two floors, for a better connection M+R designed and integrated an organic staircase of metal, steel and glass. Also the exterior part is integrated by connecting the balcony on the second floor.
    The whole concept and variation of working places are designed by M+R: for instance the long working tables are divided with movable wooden structures which also provide acoustic noise reduction. For telephone conversations M+R designed special ‘phone boxes’. Also other working environments are designed so they are suitable for each working process depending upon the level of interaction or concentration;
     
    The entrance on the ‘bel-etage’ has a combined function because the office building houses several companies, the reception area has the look and feel of Rituals with a white reception desk, wooden floor and special natural stone wall tiles. To welcome the visitors of Rituals; a meeting, working and eating environment is created directly located next to the reception area. The area is suitable for presentation; meetings and is also the Rituals café. The whole concept is based upon sharing knowledge and interaction between the different departments within the Rituals organization; marketing; sales; design; finance etc.
    The founder and CEO of Rituals Raymond Cloosterman contacted M+R as designing company while he was impressed by the Privium ClubLounge upon Schiphol, a project that is designed by Hans Maréchal (owner of M+R interior architecture) and opened end of 2008.
     
    Hans Maréchal │ M+R interior architecture