Showcase & Discover Creative Work Sign Up For Free
Hiring Talent? Post a Job

Bēhance

Portrait: Sunair

 • 224
 • 9
 • 0
 • Eefje van den Hamsvoort


  Portrait: Jan-Bert Wissink and Marc van Amsterdam: Managing Directors Sunair Vakanties B.V.
  Title: Sunny Day
  Technique: Acrylic paint on canvas
  Size: 60 x 80 cm
  Client: Mieke Bosman PR & Communication

  For this portrait of the 2 managing directors of Sunair, I payed a visit at their office in Alphen aan Den Rijn for a photoshoot. This was on a very hot, sunny day. They impressed me as vivid and direct personalities, with a passion for their line of work. The colours of the office and of the Sunair-logo inspired me for the painting. The design of which I did with a free hand; the rough brush strokes were left visible in the result to emphasize the spontaneity and fun that are part of the themes of Sunair: travelling, sun and a bright blue sky.
  The difference in appearance is striking: Jan-Bert Wissink has dark hair, with bright eyes, while Marc van Amsterdam is light with eyes that are darker, and he is taller. By working with the same range of colours in their faces, but in different proportions, the portrait obtains a balanced coherence.
  Portret: Jan-Bert Wissink en Marc van Amsterdam: Managing Directors Sunair Vakanties B.V.
  Titel: Sunny Day
  Techniek: Acrylverf op doek
  Afmetingen: 60 x 80 cm
  Opdrachtgever: Mieke Bosman PR & Communicatie

  Voor het portret van de twee managing directors van Sunair, zocht ik hen op voor een fotosessie in het kantoor in Alphen aan Den Rijn: het was een zeer warme, zonnige dag. Ze gaven me de indruk vlotte, directe personen te zijn met passie voor hun branche. De kleuren op het kantoor en van het Sunair-logo vormden voor mij een inspiratiebron voor het schilderij. Ik heb het vlot opgezet en heb de ruwe penseelstreken zichtbaar gelaten in het eindresultaat om de spontaniteit en het plezier te benadrukken van de thema's van Sunair: reizen, zon en een heldere blauwe lucht.
  Opvallend was het verschil in uiterlijk: Jan-Bert Wissink is donker met lichte ogen en Marc van Amsterdam is lichter met juist donkere ogen, en hij is langer van gestalte. Door in het gezicht van elk van beiden met een zelfde kleurenreeks te werken, maar wel in andere verhoudingen krijgt het portret een uitgebalanceerde samenhang.