Showcase & Discover Creative Work Sign Up For Free
Hiring Talent? Post a Job

Bēhance

Portrait: Mikel Adriaansen, presenter ‘Stads TV Breda’

 • 250
 • 11
 • 1
 • Eefje van den Hamsvoort


  Portrait: Mikel Adriaansen, presenter Stads TV Breda

  Title: Interest
  Technique: Acrylic paint on canvas
  Size: 50 x 60 cm

  The TV programme Geef het door! (Pass it on!) puts in the spot lights inhabitants of Breda that have a passion, fascination or special way of life. In this item the spot lights are directed on the works of Eefje van den Hamsvoort who, as an artist, is specialized in portraying people in this way giving some insight into their character.

  For the last emission of this season I made a portrait of presenter Mikel Adriaansen, who is nominated as presenter talent for the national Lokale Omroep Award (national Local Broadcast Award).
  I found it important to express in this portrait the curiosity, that characterizes Mikel, and which is visible in his expression that shows his interest in people and the open and direct way he approaches people with, in order to get an answer to his questions about them.
  As a presenter he finds himself in various worlds, which I translated to a multiplicity of colours in the background. Mikel structurizes the variety of impressions this structure is what he presents. When he is interviewing, he acts as a filter, which I expressed by painting a transparent layer a screen -  in the background. All of these colours show up in his face as well, they indicate the stratification of his character; the overall impression is one of a gentle, sympathetic man with a very broad and sincere interest in people.


  Portret: Mikel Adriaansen, presentator Stads TV Breda
  Titel: Interesse
  Techniek: Acrylverf op doek
  Afmetingen: 50 x 60 cm

  Het TV programma Geef het door! werpt de spotlights op Bredanaars met een passie, fascinatie of bijzondere levensstijl. In dit item staan de spotlights gericht op het werk van Eefje van den Hamsvoort, die zich als kunstenares heeft gespecialiseerd in het portretteren van mensen en op die manier tevens iets van hun karakter weergeeft.  

  Voor de laatste uitzending van het seizoen heb ik een portret gemaakt van presentator Mikel Adriaansen - Mikel is als presentatietalent genomineerd voor de landelijke Lokale Omroep Award.
  In het portret van Mikel vond ik het belangrijk zijn nieuwsgierigheid weer te geven: dit is te zien in zijn blik die zijn interesse in mensen weergeeft en ook de openheid en directheid waarmee hij op hen afstapt om antwoord te krijgen op de vragen die hij zich betreffende hen stelt. Hij verkeert als presentator in allerlei verschillende werelden, wat ik  heb aangeduid door middel van de veelheid aan kleuren in de achtergrond. Mikel structureert de vele indrukken en brengt deze structuur naar buiten. Als interviewer is hij een filter, wat ik heb verbeeld door middel van een transparant vlak - een scherm - in de achtergrond. Alle kleuren komen terug in zijn gezicht, wat een gelaagdheid in karakter aangeeft; de totaalindruk is die van een zachtaardige, sympathieke man met een zeer brede, oprechte interesse in mensen.