Showcase & Discover Creative Work Sign Up For Free
Hiring Talent? Post a Job

Bēhance

  • Pharmacy P
    Kalamata, Greece

    TYPE: Healthcare
    AREA: 55m²
    YEAR: 2013
  • The privileged position of a store at the central square of a town may seem as a tremendous advantage but it comes with enormous operational expenses which during a crisis are difficult to cope with. On the other hand, by moving the business at a different location a few blocks away and especially in this case that the new building is self owned could balance the moving expenses only in a few months. Although the new space is much smaller that the previous one, the proper medicine and cosmetics organization with the use of spacious drawers makes the new space not to lack in comfort in comparison to the previous space. In order to minimize the moving expenses the existing furniture were recycled and the latter became the central design concept of the new store. The existing furniture are characterized by the 70’s style round corners. These round corners became larger, changed color  and were replicated in three different spots of the new store each  in different direction and size. The first round corner lowers the ceiling allowing the passing of the mechanical installations, the second disables the view to the existing bathroom whereas the third defines the cashier space and simultaneously hides the loft.
     
    Η προνομιούχος θέση ενός καταστήματος στην κεντρική πλατεία μιας πόλης, μπορεί να φαντάζει πλεονέκτημα, όμως έχει υπερβολικά μεγάλα λειτουργικά έξοδα, που δύσκολα καλύπτονται σε μια περίοδο κρίσης.  Αντιθέτως η μεταφορά της επιχείρησης λίγα μέτρα πιο μακριά από την πλατεία και ειδικά σε αυτή την περίπτωση όπου ο νέος χώρος είναι ιδιόκτητος, θα φέρει απόσβεση των εξόδων μεταφοράς σε ελάχιστους μήνες. Παρόλο που ο νέος χώρος είναι αρκετά μικρότερος από τον πρώτο, η σωστή οργάνωση των φαρμάκων και των καλλυντικών με τη χρήση μεγάλων συρταριών, συντελεί  στο να μη στερείται το νέο κατάστημα καμιάς άνεσης χώρου σε σχέση με τον αρχικό. Φυσικά για να περιοριστούν τα έξοδα μεταφοράς, έγινε ανακύκλωση των ήδη υπαρχόντων επίπλων και τα τελευταία έδωσαν την κεντρική ιδέα της διαμόρφωσης του καινούργιου καταστήματος. Τα παλιά έπιπλα χαρακτηρίζουν οι στρογγυλευμένες γωνιές, σε σχέδιο της δεκαετίας του 70’. Έτσι η καμπύλη αυτή μεγεθύνεται, αλλάζει χρώμα και επαναλαμβάνεται σε τρία σημεία του νέου χώρου, με τρεις διαφορετικές κατεύθυνσης και τρία διαφορετικά μεγέθη. Η πρώτη χαμηλώνει την οροφή ώστε να είναι δυνατή η διέλευση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, η δεύτερη περιορίζει την άμεση οπτική επαφή με το ήδη υπάρχον μπάνιο, ενώ η τρίτη και πιο χαμηλή, ορίζει το χώρο του ταμείο και παράλληλα κρύβει το πατάρι.
  • Time-lapse of the construction
  • PROJECT TEAM:
    Arch. Athanasios TZOKAS
    Arch. Vassilios TZOKAS
    Arch. Serena STORELLI