Showcase & Discover Creative Work Sign Up For Free
Hiring Talent? Post a Job

Bēhance

NHA Studio

  • 45
  • 2
  • 0
  • NH Architecture Studio
    Some type of sub-title
  • The renewal of NH Architecture’s own studio, involving major renovations to the two top levels of its existing building in Flinders Lane, is a testament to the firm’s commitment to reducing its environmental impact and providing all staff with a comfortable, energy efficient and sustainable work place.

    The existing 1980s façade was structurally load-bearing, resisting any significant interventions or alterations. However, in association with the building owners, Overland Properties, NH Architecture committed to a long term sustainable vision for an adaptive reuse.

    In converting the original corporate fitout, a focus on providing ample natural light and ventilation was considered essential. Large voids where cut into the concrete slab dividing the two floors, while a further series of openings were cut through the roof slab bringing daylight deep into the work space.

    Social initiatives include a high level of connectivity between the levels. Open stairs are located at either end allowing multiple travel routes. This, along with the open plan format and uninterrupted sightlines, is conducive to easy circulation and working collaboratively.

    Roof lanterns allow natural air to cycle through both levels via operable louvers connected to the building management system, while fresh air is also controlled at each of the façade where the existing fixed windows have been replaced with clear vision panels with operable sections. Large break-out spaces and outdoor gathering areas also contribute to a high level of amenity for staff. The kitchen and canteen is the social
    meeting place for the studio.

    The NH Architecture studio represents a commitment to the design principles of the practice and a broader demonstration of innovative urban renewal and environmental sustainability.