Showcase & Discover Creative Work Sign Up For Free
Hiring Talent? Post a Job

Bēhance

MEDITERRANEAN BREEZE HOUSE, AEGINA, GREECE, 2012

  • 692
  • 78
  • 10
  • MEDITERRANEAN BREEZE HOUSE
    AEGINA, GREECE, 2012
     
    Architectural office: Know Design in association with Studio 265 Architecture + Building

    Type: Residential Family
    Location: Aegina, Greece
    Building status: built in 2012
    Number of stories: 2
    Plot area: 770 m2
    Builiding area: 197 m2

     
    Το οικόπεδο εχει εμβαδόν 771,72 μ2 και ευρίσκεται στον οικισμό Βαγίας, Ν. Αίγινας.
     
    Η οικοδομή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τετραμελή οικογένεια ως επι το πλείστον για 2η κατοικία. Ο ξενώνας προορίζεται για φιλοξενία συγγενικών και φιλικών προσώπων.
     
    Η ιδιομορφία του οικοπέδουμε το μακρόστενο σχήμα και η θέα προς την θάλασσα είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που καθόρισαν το σχήμα αλλά και την θέση των κτισμάτων στο οικόπεδο.
     
    Η κυρίως κατοικία είναι διώροφη και τοποθετείται στο έμπροσθεν τμήμα του οικοπέδου. Ο ξενώνας στο πίσω τμήμα διασπάται σε τρείς μικρούς κύβους που επιτρέπουν την αυτονομία των φιλοξενουμένων μεταξύ τους.
     
    Η πισίνα τοποθετείται στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ της κατοικίας και του ξενώνα και είναι το συνδετικό στοιχείο και ο πόλος αναφοράς για τους διαμένοντες στα κτίσματα.
     
    Οι προσόψεις του κτιρίου έχουν μεσογειακές αναφορές με τα πλήρη και τα κενά του, τους ημιυπαίθριους χώρους και τις ξύλινες πέργκολες που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της αρχιτεκτονικήςτου.
     
    Πρόθεση του σχεδιασμού λόγω της γειτνίασης με την παραλία του οικισμού, είναι η δημιουργία μιας αίσθησης μεσογειακής αύρας με την εκμετάλλευση των ρευμάτων του αέρα , της κίνησης του ήλιου και την δημιουργία σκιερών και φωτεινών περιοχών σύμφωνα με την κίνηση του ήλιου.
     
    Εις ότι αφορά τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου, είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα για την κατοικία και απόφέροντες τοίχους λιθοδομής για τα κτίσματα του ξενώνα.
     
    Τα επιχρίσματα είναι από ασβεστοτσιμεντοκονίαμα, σε χρώμα λευκό, τα κουφώματα είναι αλουμινίου, τα κιγκλιδώματα είναι μεταλλικά και οι πέργκολες ξύλινες. Γύρω από την πισίνα κατασκευάζεται ξύλινο deck, και οι εξωτερικοί διάδρομοι είναι από φυσικές πλάκες.
     
    Το συνολικό εμβαδόν τωνκτισμάτων είναι 196,77 μ2.
  • All of the content featured or displayed on this page, including, but not limited to photographs, drawings, images, graphics, and text are considered to be part of my work produced at “Studio 265 Architecture + Building”, general in nature, as part of my portfolio for personal, non-commercial use only and exclusive property of “Studio 265 Architecture + Building”. You may not modify copy, distribute, transmit, display, reproduce, publish, license, create derivative works from, transfer, sell or make any other use of any of the content.