Showcase & Discover Creative Work Sign Up For Free
Hiring Talent? Post a Job

Bēhance

  • Design completion // 2011
    Design Team // Connect Architecture
    Builder // ISMS
     
  • The Kloc House is an infill project designed for a young couple, one of whom has lived on and off of this family property for over 30 years. This vision was quite simple, create a home that has a similar presence and footprint to the original house with a modest and modern design.
  • The sketch of the site plan above shows the house positioned to the west of the property as it was originally. This allows for a close connection to the yard and a smaller presence to the street, keeping to the modest presence the house had previously. This orientation also preventes sight lines to the 2 storey four-plex to the west and maintaines almost all of the original landscaping.

  •