Showcase & Discover Creative Work Sign Up For Free
Hiring Talent? Post a Job

Bēhance

IIT McCormick Tribune Campus Center

  • 14325
  • 592
  • 20
  • IIT McCormick Tribune Campus Center
    Environmental Design, Signage, Identity

    Like 2x4 on Facebook
  • Large scale portrait of Mies van der Rohe rendered in a custom icon system designed by 2x4.
  • 2x4 designed custom surface treatments and finishes throughout the building.
  • Each pixel of the image is one icon from a custom set of icons.
  • Custom icon set was used throughout the building at different scales.
  • When the Office for Metropolitan Architecture won the competition to build a new student center on the Illinois Institute of Technology campus, they chose the area wedged under the elevated railroad track that bisected the campus. The project included creating a 530-foot long sound-dampening tunnel atop a block sized one-story building, to contain the noise of the trains overhead. To channel the collegiate exuberance of the student center, and tie into 
    the unique nature and flavor of campus life, our identity for the building uses a quirky signage system, using the familiar, lifeless round-headed icons common to any public building. 
    But in this setting they have walked away from their tedious, regulated lives to portray a wide range of student activities – some more real than others. The icon system is integrated into 
    a wide range of surfaces throughout the project: digital murals, fritted glass walls, textured 
    and lenticular wallpapers. We also created unique architectural details, including LED digital clocks, florescent tube chandeliers, woodgrain walls, a sixty-foot long light box, and an iconographic wallpaper portrait of Mies van der Rohe, which is now part of the permanent collection of MoMA.