Showcase & Discover Creative Work Sign Up For Free
Hiring Talent? Post a Job

Bēhance

  • Hypar Pavilion at Lincoln Center
    New York, New York, USA
  • Photograph Copyright Iwan Baan
  • Photograph Copyright Iwan Baan
  • Photograph Copyright Iwan Baan
  • Photograph Copyright Iwan Baan
  • Photograph Copyright Iwan Baan
  • The dual requirements of a destination restaurant and a public green within the limited open area of Lincoln Center’s North Plaza are satisfied in a single gesture sited between the reflecting pool and the plaza’s north edge. A twisted plane of lawn is elevated to act as an occupiable green roof over a glass pavilion restaurant. The hypar touches down at the SW corner plaza for access to the lawn and has two high points at SE and NW corners. The resulting topography is oriented away from city noise and traffic to create a bucolic urbanism. The contoured wood ceiling of the restaurant frames views to the plaza and the street. A split kitchen serves 160 diners and 40 at the bar.