Showcase & Discover Creative Work Sign Up For Free
Hiring Talent? Post a Job

Bēhance

GALLERY IN SAND BAR PARK

  • 159
  • 2
  • 0
  • GALLERY HOUSE IN SAND BAR PARK
    2010.11, NANTONG, JIANGSU, CHINA
  • Geologically Nantong is formed by sedimentation of sand from Yangzi River. The landform changes in accordance to hydrologic conditions and eventually forms into linear sand bars which connect all the sediments.

    Inspired by this dramatic geological history, the park, which is right in front of the government hall, tells the same story in a poetic and contemporary way.
  • Dominated by linear landforms, the park intentionaly leads people through the huge landforms from the street into the centre of the park. 
  • The gallery overpasses the sand bar formed landscape, and provides multi-level vistas for visitors towards the park. Like a bridge, the gallery connects residential and commercial areas and leaves ground space for continuous landform. The exclusive form becomes the unique landmark of the park. Borrowing the urban context into the park, the gallery, water and landform and urban context are integrated into one picture. 
  • The roof of the gallery extends pedestrian path and lead people into the gallery on second floor. All the paths through the ‘sandbar ’ landform are lifited above the ground, in order to specify the two systems of landscape: landform originated from ancient time and man-made structure.