Showcase & Discover Creative Work Sign Up For Free
Hiring Talent? Post a Job

Bēhance

FOUR INDEPENDENT HOUSES, SOUNIO, GREECE, 2008

  • 90
  • 10
  • 0
  • FOUR INDEPENDENT HOUSES
    PANORMO, SOUNIO, GREECE- 2008
     
    Architectural office: Studio 265 Architecture + Building
    Architects: Vazaios Petropoulos, Dimitris Karelis, Pantelis Theodorakis
    Civil Engineers: Christos Smyrnis
    Type: Residential, family
    Location: Greece, Sounio
  • Αφορά την ανέγερση τεσσάρων ισόγειωνκατοικιών σε οικόπεδο 16.734,00 τ.μ. στον Πάνορμο Σουνίου.

    Στο συγκεκριμένο ακίνητο, βάσει των όρων δόμησης που διέπουν την περιοχή και τον Γ.Ο.Κ., η επιτρεπόμενη κάλυψη είναι 200 τ.μ. η επιτρεπόμενη δόμηση είναι 200τ.μ. το ύψος μαζί με την στέγη δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 4,00μ. για μονόροφοκαι 7,50 με για διώροφο και ο όγκος τα 1000 κ.μ.

    Τα εν λόγω κτίρια, έχουν μελετηθεί έτσι ώστε να ικανοποιούν τις απαιτήσεις τηςαισθητικής όσον αφορά στην σύνθεση των όγκων, τις όψεις και τα ορατά τμήματάτους, τόσο ως μεμονωμένα οικοδομήματα, όσο και σε σχέση με το οικοδομικότετράγωνο και το περιβάλλον τους, οικιστικό και φυσικό.

    Οι όροι δόμησης της περιοχής με την ταυτόχρονη απαίτηση για εξάντληση του Σ.Δ.οδηγούν σε μια λύση τεσσάρων ισόγειων κτισμάτων, στα οποία έγινεπροσπάθεια  επεξεργασίας των όγκων μεχαμηλότερα και ψηλότερα τμήματα. Έτσι, αφού επεξεργάστηκαν με αυτό τον τρόπο οιόγκοι των κτισμάτων όπου αποτέλεσε και την κεντρική ιδέα της επέμβασης, προστίθεται και η χρήση διαφορετικών υλικών(επί των όγκων αυτών), προβάλλοντας με τον τρόπο αυτό καλύτερα την κεντρική ιδέα. Η εναλλαγή των υλικών σπάει το ενιαίο του μετώπου και την μονολιθικότητα του κτιρίου. Επίσης οι διαφορετικές στέγες αυξάνουν αυτήν την ποικιλία.
       
    Για την καλύτερη προσαρμογή στο φυσικό περιβάλλον, οι τοίχοι βάφονται σε διαφορετικά χρώματα και τα κουφώματα θα είναι έγχρωμα αλουμινίου. Τα κάγκελα θα είναι μεταλλικά βαμμένα.
     
    Τοπιο πάνω κτίριο έχει μελετηθεί έτσι ώστε να μην θίγει τον αερισμό και τονφωτισμό των ήδη υπαρχόντων κτισμάτων. Επίσης έγινε μέριμνα για την όσο τοδυνατόν καλύτερη προσαρμογή του στο φυσικό έδαφος της περιοχής, που χαρακτηρίζεταιαπό ορεινούς όγκους και υψομετρικές διαφορές λόγω της κλίσης του εδάφους.
  • All of thecontent featured or displayed on this page, including, but not limited tophotographs, drawings, images, graphics, and text are considered to be part ofmy work produced at “Studio 265 Architecture + Building”, general in nature, aspart of my portfolio for personal, non-commercial use only and exclusiveproperty of “Studio 265 Architecture + Building”.You may not modify, copy,distribute, transmit, display, reproduce, publish, license, create derivativeworks from, transfer, sell or make any other use of any of the content.