Interfaces
Basis scholen willen een vernieuwing in het leren voor kinderen tussen 6 en 10 jaar oud. De lessen zijn: “Engels, Nederlands, Rekenen, Geschiedenis en Aardrijkskunde”
Je moet een interface maken voor deze game. Het maken van een app/spel zodat kinderen beter en meer interactief leren. Daar leveren wij 3 ideeën in van de lay-out.
Onderzoek:
Interface
De wijze waarom je je navigeert door het programma.
De opstelling van het menu.

Het bewerken en het ontwerpen van het menu.
De lay-out van het menu, en dan als je ergens op klikt om ver te gaan is what de interface doet.
Doelgroep:
6 tot 10 jaar
De interesses van een 6 jaar oud ligt ongeveer in: Vrije tijd, Geld, Fietsen en de digitale wereld.
De interesses van een 10 jaar oud ligt ongeveer in: zelfstandig media-apparatuur
Het interesse van een 6 tot 10 jaar oud kind ligt tussen de 16 tot 30 minuten.


Hieruit zie ik dat het heel het tegenovergestelde is van toen ik zo oud was. Ik was vooral aan het buiten spelen, tekenen, met poppen aan het spelen, TV kijken en soms wel wat computeren.
Het beeld dat nu al op kinderen ligt met veel online bezig zijn is heel wat anders te zien. Het is niet te verwachten voor mij.

Andere apps:
Squilla
Duolingo

Lessen:
Engels
Nederlands
Rekenen
Geschiedenis
Aardrijkskunde
3 andere producten en testen:
Duolingo
Sparx maths
Hegarty maths

Interface ideas:
Ik wou het ongeveer zo hebben zoals Squilla voor ons was. Meer een soort quiz app dan dat het echt een spel is.
Zelf had ik vroeger alleen boeken, dus dat ben ik ook gewend. Het gericht gezocht idee was vooral voor minder aflijding en daarbij ook dat het makkelijk overzichterlijk is voor de kinderen.
Beginnen met het maken van de interfaces.
Zelf had ik eerst op een andere app moeten beginnen en alles weer opniew moeten maken. Hierdoor ben ik ongeveer twee weken krijgt geraakt. En ik dacht dat ik zelf nog meer tijd had voor dit allemaal.
Maar dat bleek niet dus ik heb er zo veel mogelijk nog aan gewerkt om er toch nog iets prachtigs van te maken.
Ik heb hiernaar feedback gevraagt aan de leeraar en kreeg een paar punten waar ik aan moest gaan werken:
- Kleuren waren wat te donker voor de faces
- de kruis was niet al te mooi om te zien, het sprong er niet direct uit.
- De video kan ik het beste er uit laten gaan zien als een echte pop up video in plaats van een witte vlak.
- De tweede face heeft te wijnig ruimte tussen de vlakken en de letters.
- Kleuren zijn te donker

Ik had origineel gekozen voor een donkere blauwe kleur omdat het bleek dat elke les een soort kleur er aan had toegevoegt. En bij engels bleek dat blauw te zijn. Naar het kijken van welke blauw nou eigenlijk meer aantrekkelijk en kalm was voor de ogen bleeh dat Navy blue to zijn. Maar dat was te donker voor de doelgroep.

Hierbij heb ik de kleuren toch nog wat lichter gemaakt.
ik heb ook gekeken naar de contrast van de kleuren of die wel met elkaar overeen komen. Hiervoor was licht blauw met een meer mint achtige kleur toch wel wat beter.

Toen ik toch nog extra heb gevraagt kreeg ik te horen dat het groen toch niet zo goed naar vooren sprong. Dus daarna heb ik er voor gezorgt dat ik het gewoon rustig heb laten gaan op de kleuren die ik eerder had gebruikt voor de home screen.

- Engels toe voegen aan het hoofdstuk

Naar de tweede keer feedback vragen kreeg ik de feetback te horen dat het handiger zou zijn als ik de naam van het onderwerp er bovenm zou toe voegen.
Aleen kon ik niet overeen komen met de kleuren. Want groen gaat niet samen met blauw en paars en rood is te fel.
Daardoor heb ik ghekozen om gewoon door te gaan met een blanke blauwe kleur. Als of het soort van wolekn zijn.
- kleuren te donker

Hier heb ik geprobbert de kleuren lichetr te maken maar ook tot het punt dat je de kleuren ook nog kon zien en niet dat je tegen een halve oovereenkomt zat te kijken van de kleuren. Engels heb ik aan gepast naar de kleur van de achtergrond. Door de paars leek het wel als of de blauw beter pasten dan dat het eerst deed toen de achtergrond alleen blauw was.

- Alles netjes op welkaar uit lijnen

dit was wel moeilijk te doen, vooral omdat op een moment de tuzzen regels niet met elkaar over een kwamen en ook geen tekens gaf waar hiet bij pasten. Dus ik heb alles moeten doen met de oog.

- Letter typen even groot
Ik kan ook nergens de lettertypen grooten vinden vanwegen dat het programma best wel onduidelijk is ingesteld, maar ik denk dat ik ongeveer het er uit heb kunnen laten zien dat ze ongeveer even groot zijn.
Het end project:

evoluatie:
Ik kon het beter bij houden zodat ik zelf meer tijd had om er aan te werken.
Het proberen er in te komen om te een doelgroep die zo is veranderd over de jaren van toen ik zo oud was, was erg appart om over naarte denken. Je denkt dat je de doelgroep ongeveer weet te herkennen, maar dan blijkt dat toch niet zo te zijn.
Het na denken dat je ook onderdaad moet denken aan de kleuren die je gebruikt en ook dat je die specifiek aan hun ogen apealed was erg moeilijk om bezig mee te zijn.

Het programma leren kennen was ook heel apart. Want je bent een teken programma gewend en niet een programma die niet alle ditjes en datjes heeft waar je gewend aan bent.
Project result:

https://xd.adobe.com/view/1abaa774-62f4-4fd1-bf64-bdb86d0fa942-4fe9/
Interfaces App
Published:

Interfaces App

Published:

Creative Fields