sarah Vergote's profile

The next best thing

the next best thing 
Concept samenvatting
Voor het vak User Experience (UX) werden wij uitgedaagd met de opdracht "the next best thing". Hierbij kregen we de vrijheid om een specifiek probleem te kiezen en daar een digitale oplossing voor te bedenken. 

Met behulp van de geleerde technieken in de lessen hebben we een "How Might We" (HMW) vraag geformuleerd. Deze HMW vraag dient als leidraad voor onze brainstormsessie, waarbij we de technieken gebruiken die we in de les hebben gezien om een unieke en waardevol digitale oplossing te bedenken. ​​​​​​​
probleem 
Voor mijn project heb ik het probleem van de "open brug" gekozen en heb ik de HMW-vraag geformuleerd: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze zich minder nerveus voelt in uitdagende situaties?

in Dit scenario draait het om een vrouw die een brug moet oversteken om op tijd op haar bestemming te komen. Echter, precies op het moment dat ze de brug wil oversteken, zakken de balustrades naar beneden door een passerende boot.

Deze onverwachte situatie brengt de vrouw in een nerveuze toestand, aangezien ze dringend ergens moet zijn. Ze begint onrustig heen en weer te lopen, kijkt om zich heen op zoek naar een alternatieve route.

het probleem is echter dat ze heel nerveus wordt door een ongeplande situatie en hier ga ik een oplossing voor proberen de bedenken. 
digitale oplossing 
als digitale oplossing heb ik het concept de PulsHarmonie bedacht. het is een armband met een hartslagmeter dat, bij het detecteren van een versnelling van de hartslag, automatisch deze gegevens naar een bijbehorende app op je smartphone verzendt. De app biedt vervolgens verschillende opties om je te kalmeren, zoals ademhalingsoefeningen voor ontspanning, het afspelen van rustgevende muziek of het beluisteren van meditaties. 

De applicatie registreert veranderingen in je hartslag en analyseert welke methoden je hebt toegepast om weer tot rust te komen. Op basis van deze gegevens kan de app bij een volgende stijging van je hartslag gepersonaliseerde suggesties aanbieden om je te helpen kalmeren. Door het bijhouden van patronen in hartslag verandering kan de app bovendien mogelijke redenen geven waarom je nerveus of gestrest bent.​​​​​​​
proces
probleem

Ik ben begonnen met de opdracht door grondig door de verschillende problemen te lezen die we hadden gekregen. Vervolgens heb ik een selectie gemaakt van mijn favoriete problemen.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor het probleem van de 'open brug'. ik heb dit probleem gekozen omdat ik mezelf hier heel erg in kan herkennen doordat ik snel nerveus wordt als een situatie niet zo als gepland gaat en wilde hier graag een oplossing voor vinden. 

Hierna heb ik diverse 'Hoe Kunnen We' (HMW)-vragen geformuleerd en daaruit  de beste . Mijn uiteindelijke keuze was: "Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ik me minder nerveus voel in uitdagende situaties?"
Voor deze opdracht dienen we een storyboard te ontwikkelen om het probleem visueel voor te stellen en helderder te maken. Als eerste heb ik verschillende schetsen gemaakt en geëxperimenteerd met verschillende perspectieven om uiteindelijk tot een helder resultaat te komen.​​​​​​​
brainstormen 
Voor het brainstormen heb ik verschillende technieken toegepast die tijdens de lessen aan bod zijn gekomen, waaronder de Substitute, Combine, Adapt en Modify. Ik heb gemerkt dat bepaalde technieken voor mij effectiever waren dan andere. Met name de Combine en Substitute techniek werkten beter voor mij, aangezien ik hiermee gemakkelijker verbindingen kon leggen en minder snel in een vast kwam te zitten op een bepaald onderwerpen.​​​​​​​
Door het toepassen van deze technieken heb ik een verschillende ideeën bedacht. Uit deze verzameling heb ik vervolgens een selectie gemaakt van de drie beste concepten.
1: PulseHarmony
Een armbandje met een hartslagmeter dat, bij het detecteren van een versnelling van de hartslag, automatisch deze gegevens naar een bijbehorende app op je smartphone verzendt. De app biedt vervolgens verschillende opties om je te kalmeren, zoals ademhalingsoefeningen voor ontspanning, het afspelen van rustgevende muziek of het beluisteren van meditaties. 
2: BridgePalette
Bij de brug bevindt zich een bord met een QR-code die je kunt scannen wanneer de brug opengaat. Na het scannen van de code met je smartphone word je doorgestuurd naar een website. Op deze website vind je een kleurplaat die je kunt inkleuren binnen de tijd dat de brug weer naar beneden gaat. Zodra de tijd om is, worden de ingekleurde kleurplaten van andere deelnemers getoond. Je hebt dan de mogelijkheid om te stemmen op de beste tekening en een opmerking achter te laten.​​​​​​​
3: ZenCrossing
boven de brug hangt een bord dat een grappige video afspeelt, waarin met humor wordt ingegaan op de verveling en frustratie van het wachten tot de brug weer sluit. De video probeert ontspanning op te wekken bij mensen zodat ze minder gestrest te zijn. Er wordt voorgesteld om de wachttijd te benutten voor wat ontspanning door samen eenvoudige yoga-oefeningen te doen, die tijdens de video worden gedemonstreerd en gevolgd kunnen worden door de wachtende mensen.​​​​​​​
Voor elk idee dat ik heb bedacht, heb ik een visuele schets gemaakt om het beter in beeld te brengen. ​​​​​​​
oplossing 
Ik heb een oplossingsstoryboard gecreëerd voor mijn beste idee, namelijk Pulsharmonie. Hiermee wordt op visuele wijze getoond hoe het concept in zijn werking gaat.
the Pitch
Voor de opdracht moesten we onze oplossing met ons storyboard ook pitchen. Ik heb geprobeerd om de technieken die we in de les hebben gebruikt ook toe te passen in mijn video. 
reflectie 
Ik ben begonnen met de opdracht door het selecteren van het probleem, wat ik redelijk uitdagend vond omdat ik niet zeker wist waar ik het beste idee voor kon bedenken. Om dit aan te pakken, heb ik de meest interessante ideeën genoteerd en voor elk probleem ten minste twee "Hoe Kunnen We"-vragen (HMW-vragen) opgesteld. Hierdoor kreeg ik een beter idee van welke problemen de meest boeiende en creatieve oplossingen konden opleveren.

Het bedenken van concrete oplossingen bleek echter uitdagend tijdens het brainstormen, omdat ik vaak met ideeën kwam die gewoon niet mogelijk zijn in de echte wereld, of ik raakte vast in mijn gedachten. Daarom vond ik de combineer techniek heel handig om te gebruiken. Deze methode dwingt je namelijk om met iets anders een oplossing te bedenken, wat vaak resulteerde in interessante en creatieve oplossingen.

Het visualiseren van het storyboard vond ik bijzonder boeiend, omdat je goed nadenkt  over hoe je het in beeld brengt, zodat het duidelijk is voor iedereen die het bekijkt.

Het maken van een boeiende pitch bleek voor mij een uitdaging, ook doordat ik veel over mijn woorden struikelde en dus altijd opnieuw moest beginnen. Dit onderdeel van de opdracht vond ik daarom minder leuk.
voor de rest vond ik de opdracht heel leerijk, omdat het me heeft geleerd hoe ik kan brainstormen, een dit kan ik dan ook bij andere taken kan toepassen.
The next best thing
Published:

The next best thing

Published:

Creative Fields