Joost van der Velden's profile

Technologie Periode 2 - AKV ST JOOST

TECHNOLOGIE PERIODE 2
Intro

Tijdens de lessen in periode van van Technologie heb ik erg veel geleerd. Tijdens de lessen die ik gehad heb van Jacob Hoving merkte ik dat het onderwerp 'technologie' heel anders werd benaderd ten opzichte van de eerste periode. Dat vond ik prettig omdat dit je weer nieuwe invalshoeken geeft. Het is naar mijn mening goed om op een nieuwe frisse manier naar onderwerpen te kijken en dat heb ik tijdens de technologie lessen echt zo ervaren. 

We hebben verschillende lessen gekregen van Jacob Hoving. Hieronder in het kort welke lessen dit precies zijn. Daarna volgt er per les een uitwerking en proces van het gemaakte werk. 

Les 1: Hier was ik helaas afwezig. Wegens corona besmetting. 

Les 2: i(mprovised)Phone Een programmeur gebruikt vaak bestaande software (plugins, libraries, functies, regels code, etc.) om nieuwe software mee te maken. In deze les gaan we software herschrijven zonder het gebruik van code. Her-programmeer een app op je smartphone doormiddel van fysieke modificaties: bevestig het aan objecten, voeg tussenliggende apparaten toe, verbind het aan je lichaam of plaats het in ongebruikelijke situaties. Met deze improvisaties bevragen we de regels verwerkt in onze smartphones en maken een gepersonaliseerde telefoon met een eigen unieke logica.

Les 3: Live-streaming performance workshop met Youngeun Sohn Met behulp van een video conferentie tool als parameter stellen we in deze workshop het concept van live performance ter discussie. Met een set van mobiele telefoons en een portable tv-station gaan we experimenteren om live gestreamde optredens te maken terwijl we fysiek of digitaal samen zijn.

Les 4: Feedback moment over het eindwerk

Les 5: Presentatie moment
Les 1 

Deze les was ik afwezig maar heb ik mede studenten gevraagd wat er deze les is gebeurd. 

Er moest tijdens deze les gewerkt worden met regels heb ik vernomen. Hieronder kunt u enkele beelden en filmpjes zien van deze les. 
Les 2 

Tijdens deze les ben ik samen met Rick, Anai, Lars en Vera het onderstaande werk gaan maken. U zult misschien denken wat is dit precies voor werk? Dat snap ik. Ik zal het uitleggen. 

Het werk dat we als groep hebben gemaakt is bedoelt om je telefoon in te kunnen plaatsen. Er zijn meerdere plekken gecreëerd waar je telefoons kan plaatsen. Er kunnen dus meerdere telefoons gelijk in het werk geplaatst woorden. De telefoons die geplaatst worden in het werk zijn zo ingesteld dat de flits van het toestel af gaat als er een whatsapp bericht binnen komt. Als vervolgens het werk in een donkere afgesloten ruimte wordt geplaatst en u naar de telefoons die op dat moment zijn gemonteerd in het werk een whatsapp berichtje stuurt krijg je dus een enorm toffe licht show te zien! Al het licht gaat vanaf verschillende hoeken en schijnt door verschillende materialen op de muur. 

Zo kan je dus als kijker van het werk het werk bedienen! Je wordt als het ware de kijker en bestuurder. 
Les 3 

Tijdens deze les ben ik samen met Rick, Quinty, Ania, Allison en Vera aan de slag gegaan met het onderwerp: videobellen. We moesten werk maar dat te maken had met videobellen. We zijn vervolgens met elkaar gaan zitten en kwamen tot de conclusie dat we door middel van videobellen verstoppertje wilde spelen! Dit is misschien in eerste instantie kinderachtig maar zeker een enorm goed experiment. We kwamen er achter dat je enorm veel kunt halen uit deze manier van videobellen. Het was alsnog erg moeilijk om mensen bijvoorbeeld te vinden. Vervolgens hadden we op een groot scherm de verschillende mensen die zich verstopte getoond. Zo konden omstanders mee kijken tijdens de zoektocht. 
Eigen eindwerk

Ik kwam al snel tot de conclusie dat ik het liefste wilde gaan werken na aanleiding van de 3de les. Deze les prikkelde mij het meeste. Videobellen doe ik de laatste tijd erg vaak en ik merk dat er veel dingen mij soms bezig houden tijdens het contact maken via deze weg. 

Als eerste ben ik onderzoek gaan doen naar de verschillende videobel programma's die er allemaal zijn. Ik merkte al snel dat er enorm veel verschillende manieren zijn om te videobellen. Bijvoorbeeld het bedrijf Google heeft al 4 verschillende soorten programma's om te kunnen videobellen. Dat vind ik erg veel. Al de onderstaande programma's hebben ook allemaal zijn of haar voordelen ten opzichten van de ander. 
Na aanleiding van het bovenstaande ging ik voor mijzelf na wat mij stoort aan deze programma's. Hieronder ziet u daar een mindmap van: 
Vervolgens ben ik als eerste aan de slag gegaan met het geluid dat verschillende functies geven als je aan het videobellen bent. Bijvoorbeeld het geluid als je een gesprek begint. Of het geluid als je ophangt zijn bijna kenmerkende geluiden geworden in de hedendaagse tijd. 
Na de experiment met het geluid ben ik verder gegaan met de manier waarop mensen voor de camera zitten. De manier waarom mensen de camera op zichzelf richting tijdens het videobellen intrigeerden mij. Vaak merk ik op dat mensen hele gekke settings hebben gecreëerd tijdens het online videobellen. En dan bedoel ik vooral de momenten dat mensen thuis bijvoorbeeld online les zitten te volgen. Hieronder ziet u hier een mood board van. 
Na aanleiding van de bovenstaande beelden wilde ik zelf werk maken met 'videobellicht'  
Vervolgens ben ik verder gegaan met het eindwerk en ben ik tot het onderstaande resultaat gekomen. Ik heb een collage gemaakt van allemaal verschillende type mensen die videobellen met elkaar. 
Technologie Periode 2 - AKV ST JOOST
Published:

Owner

Technologie Periode 2 - AKV ST JOOST

Published:

Creative Fields